Voor het voetlicht

“Voor het Voetlicht”; een documentaire over dirigent Jacob Schenk.
Dinsdag 22 april 2008 bij Omroep Flevoland.
Podiumartitest: Jacob Schenk
Woont in: Urk
Is van beroep: Dirigent
Hij gaf leiding aan: cd-opname ,,Urker Zangers”

Jacob Schenk had als klein jongentje al een fascinatie voor kerkklokken en het orgel. Dat hij afgestudeerd is aan het conservatorium als organist, is dan ook een logisch gevolg. Hij heeft de piano of het orgel nodig om zijn vijf koren te kunnen begeleiden als dirigent. Hij is multidisciplinair op het gebied van muziek.

De serie “Voor het Voetlicht” is een reeks van dertien documentaires over Flevolandse podiumkunstenaars. Hun achtergronden, hun werk en beweegredenen worden in deze serie in beeld gebracht. Ook Jacob Schenk staat in een aflevering centraal. Met name zijn werk bij het mannenkoor ,,Urker Zangers”, het werken aan de jubileum-cd en de jubileumconcerten zal uitvoerig belicht worden. Het programma wordt uitgezonden op 22 april om 18:15 en daarna zal het elk uur herhaald worden. Bent u niet in de gelegenheid om te kijken dan kunt u via www.voorhetvoetlicht.nl de uitzending ook na 22 april bekijken. Op deze site staat nu al een voorproefje. Klik op het fotootje van de ,,Urker Zangers” bij de vuurtoren.