Opbrengst benefietconcert in dank aanvaard

Opbrengst benefietconcert in dank aanvaard.
Dubbelconcert met KCM “Jubilate” bracht € 5000 op voor Herman & Huibke ten Hove in Zimbabwe.

Onderstaand bericht en foto’s hebben wij overgenomen van de website van K.C.M. Jubilate.

Op zaterdag 29 maart verleende het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate, in samenwerking met mannenkoor ,,Urker Zangers”, medewerking aan een benefietconcert ten behoeve van het zendings- en ontwikkelingswerk van Herman & Huibke ten Hove in Zimbabwe. Plaats van handeling was de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat te Katwijk. Maandagavond 7 april werd in de pauze van de wekelijkse repetitie van Jubilate de opbrengst van dit benefietconcert aan de (schoon)ouders van Herman & Huibke, het echtpaar Hans & Irma ten Hove, overhandigd. Het betrof hier slechts een symbolische handeling want de penningmeester van Jubilate had het bedrag van € 5000,- inmiddels al op de rekening van Herman & Huibke overgemaakt.

”Het was een geweldige avond, met een goede publieke belangstelling, prachtige muziek en een schitterend bedrag voor het werk van onze kinderen in Zimbabwe”, zo blikte vader Ten Hove in zijn dankwoord terug op de bewuste avond. “Een avond om in dankbaarheid op terug te kijken waarbij wij met een fractie van onze rijkdom grote dingen kunnen doen voor hen die het op andere plaatsen in de wereld zo hard nodig hebben”. Namens Herman & Huibke bedankte vader Ten Hove het bestuur, de leden en de directie van Jubilate en de ,,Urker Zangers” voor het genomen initiatief en het fantastische resultaat. 

Zoals afgesproken zal het geld worden besteed aan het lactogen-project van het Morgenster Hospital. Vanuit Zimbabwe had Herman ten Hove al per e-mail laten weten dat zij met dit bedrag 150 kinderen zo’n ¾ jaar extra voeding en kunstvoeding kunnen verstrekken. “Het is voor iedereen al lastig om genoeg te eten te krijgen in Zimbabwe”, zo schreef hij, “maar voor (aids)wezen is dat bijna onmogelijk. De extra melk, bonen, pap en olie is niet meer dan noodzakelijk voor hen. Als werkers in de wijngaard van onze hemelse zender mogen wij de zorgen met jullie en vele anderen in Nederland delen”.