www.kom.dienst te Grijpskerk

Medewerking aan ‘regionale kerkmeeting met inhoud’ in Grijpskerk.
Met mannenkoor ,,Urker Zangers” en weerman/presentator Reinier van den Berg.

Op zondagavond 2 maart 2008 verleende het mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, medewerking aan een ‘www.kom.dienst’ in de Gereformeerde Kerk te Grijpskerk. Een ‘www.kom.dienst’ (Welkom, Warmte, Waardevol) is een bijzondere en laagdrempelige dienst die niet alleen kerkleden, maar ook nadrukkelijk randkerkelijken en buitenkerkelijken aanspreekt, waar mensen naar woord en muziek kunnen luisteren en ook zelf mee kunnen zingen, en . . . (bijna lijkt het al een goede traditie te worden) ook de ,,Urker Zangers” zijn weer gevraagd om hun medewerking te verlenen op deze zondagavond.

Een moeilijke avond voor vele zangers, zodat er ook maar een deel van het koor aanwezig kan zijn. In een goed gevulde kerk begint het koor zijn optreden met ‘Vreugd, vrijheid, vree en zegen’, goed gezongen, maar met af en toe een aparte stem die er bovenuit komt, wat jammer is voor de koorklank als geheel. Maar het vervolg is verder prima bij ‘Gouden harpen ruisen’ en ‘March on’. Het tweede optreden wordt er gezongen; ‘Vaste Rots van mijn behoud’, ‘I’ll wish I had given Him more’ en ‘Psalm 75’. Vooral bij het tweede lied zie je hoe er geluisterd en genoten wordt. Het is ook een lied dat de ,,Urker Zangers” na aan het hart ligt. In hun laatste optreden van deze avond wordt er gezongen ‘Psalm 42’, ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ en hoe kan het haast ook anders, ‘The Gospeltrain’, een nummer dat bij het luisterende publiek altijd goed in de smaak valt. Ook deze avond. In de cadans van de wielen van de naderende Gospeltrain wordt er door de mensen meegeklapt. 

Een teken dat er volop genoten wordt. De dienst stond in het teken van het thema “Made in Heaven”, ingeleid door Reinier van den Berg uit Bennekom. Ook de menselijke stem is ‘made in Heaven’, door God ontworpen en geschapen. Het is goed om met dit prachtige instrument God te loven en Hem al zingend te dienen. ,,Urker Zangers”, ga zo door met deze prachtig hobby.