Mannenkoor Urker Zangers bestaat 40 jaar

1968 – 10 februari – 2008.
Mannenkoor ,,Urker Zangers” bestaat 40 jaar!

Op 10 februari 1968 wordt het ,,Mannenkoor Urk” opgericht, dat niet veel later omgedoopt zal worden in de ,,Urker Zangers”. U kunt op onze website in het kort iets teruglezen over onze rijke historie. We hebben in die 40 jaren immers vele hoogtepunten mogen meemaken, en daaraan vele mooie herinneringen mogen bewaren.

1968, een bijzonder jaar. Het jaar van onder andere de ‘Praagse Lente’, de moord op Martin Luther King, de invoering van de Mammoetwet, maar ook van de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant, Jan Jansen wint als eerste Nederlander de ‘Tour de France’, om maar eens wat te noemen. In alle bescheidenheid bij dit wereldnieuws, in ’68 werd dus ook ons mannenkoor opgericht. En in de muzikale geschiedenis van Urk, maar zeker ook in de nationale korenwereld, hebben we als koor in deze 40 jaren ons partijtje stevig meegezongen. De ,,Urker Zangers” zijn een begrip geworden vanwege hun zangkwaliteiten, hun gevarieerd repertoire en hun eigen, karakteristieke sound. Niet alleen in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Veel om dankbaar voor te zijn, en dat zijn we dus ook.

En dat zingen blijven we van harte doen! Want mogen we bij een jubileum even achteromkijken, we mogen ook zeker vooruitkijken. We gaan (op 16 februari) namelijk weer een cd opnemen, en daarbij komt ook een dvd. We hebben een tweetal veelbelovende presentatieconcerten gepland, en daarbij enkele hooggewaarde begeleiders uitgenodigd. Daarnaast hebben we een “dubbelconcert” met het Katwijks Chr. Mannenkoor “Jubilate” georganiseerd en ook dit jaar weer een eindejaarsconcert in Theater ’t Voorhuys te Emmeloord. U kunt het allemaal volgen en meelezen in onze agenda.

Kortom, genoeg op het programma om er een mooi jubileumjaar van te maken. We heten u natuurlijk van harte welkom bij onze concerten. Maar u bent ook van harte uitgenodigd om ons te feliciteren in ons gastenboek.

Lees ook De Stentor en Het Urkerland, en kijk en/of luister naar Omroep Flevoland.

Graag tot ziens.
Hartelijke zangersgroet,
Redactie Website ,,Urker Zangers”