Twee jubilarissen 25 jaar lid van Urker Zangers

Twee jubilarissen ,,Urker Zangers” :
Jelle Hakvoort en Gerard Pomstra 25 jaar lid!

De ,,Urker Zangers” heeft (alweer) twee leden die 25 jaar lid mogen zijn van het mannenkoor. De een is wat ouder dan de ander, maar allebei zijn het zeer gewaardeerde leden van ons koor. De jongste van deze twee jubilarissen, werd op 1 februari 1983 lid van de ,,Urker Zangers” toen hij 16 jaar jong was. Een koorlid die sindsdien ook altijd duidelijk aanwezig is. Hij kan de zaak wel degelijk vermaken. Vele jaren heeft hij zich met name voor de Activiteiten Commissie ingezet, daarnaast zet hij zich inmiddels ook in voor de Sponsor Commissie, Muziek Commissie en is hij bestuurslid. Jelle Hakvoort, jouw inzet voor ons koor wordt door ons allen zeer gewaardeerd. Wij mogen jou van harte feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal. 25 jaar lid van de ,,Urker Zangers” is niet niks, dan passeert er heel veel. We weten dat Jelle het speldje met ere zal dragen. Het is maar een klein speldje, maar met een grote betekenis, en een grote waardering vanuit het koor. Ook jouw vrouw Caroline willen wij in deze felicitatie betrekken, zij moest je toch ook maar vele avonden afstaan, en daarin heeft ze jou toch ook mogen steunen om je werk voor onze vereniging te doen. Ook in het huidige jubileumjaar zal er ook veel van jou als bestuurslid gevraagd worden. We wensen je daar Gods zegen bij.

De oudere jubilaris komt van buiten Urk (Emmeloord) en mocht op 1 januari 1983 lid worden van de ,,Urker Zangers”, en is daarom voor ons dus geen ‘vreemde’ meer, maar een van ons geworden. Ook hij heeft zich op verschillende manieren ingezet voor ons koor. Zo mocht hij deel uitmaken van ons bestuur en heeft zelfs nog een aantal jaren als voorzitter ons mogen dienen. Gerard Pomstra, is een begrip geworden binnen ons koor. Zijn zware bas geluid is een gewaardeerde schakel voor ons koor. Een schakel die er voor ons nog niet tussen uit kan, want dan is als het ware de mooie ketting wel gebroken. Samen met je vrouw, mogen we als koorleden terugzien op de mooie jaren die we samen hebben mogen beleven. Onze dankbaarheid mag in dit alles groot zijn. En dat zeggen wij niet zomaar, want dat het anders kan dat hebben we in het afgelopen jaar ook gezien. Dan wordt een mens zo onverwachts stil gezet. Wij zijn de Heer dankbaar dat jij hier vanavond nog in ons midden mag en kan zijn. De Heer onze God heeft jouw leven nog gespaard, en je als het ware weer terug gegeven aan je vrouw en kinderen, en natuurlijk ook aan ons. Wij zijn dankbaar dat je jou plaats weer mocht innemen op je vertrouwde plek bij de bassen. Wij hopen en bidden dat je nog lang bij ons mag blijven, dat de Heer jou de gezondheid de kracht en de lust mag schenken om samen te zingen van zijn grote daden aan ons geschonken. Gerard, ook voor jou dit kleine speldje met daarin een hele grote waardering namens het koor. En natuurlijk willen wij je vrouw Miep niet vergeten, zij was en is voor Gerard toch ook de steun die hij nodig had en heeft, zeker bij alles wat gepasseerd is.

Beide leden hartelijk gefeliciteerd met het bereiken van dit 25 jarig lid zijn van het mannenkoor ,,Urker Zangers”. Wij wensen jullie gezegende, gezonde, en muzikale jaren samen met jullie kinderen en ons toe.

Als koor hebben wij Jelle en Gerard nog mogen toezingen: 
“Rots, waarop wij bouwen, evangeliewoord, Gij zijt ons vertrouwen, zalig die U hoort”. 

Namens het koor en het bestuur,
Hessel van Urk, voorzitter.