Kerstconcert te Grijpskerk

Kerstconcert in Grijpskerk.
Met mannenkoor ,,Urker Zangers” en het Christelijk Nationaal Koor.

Op zaterdag 22 december gaven de ,,Urker Zangers”, in samenwerking met het Christelijk Nationaal (Gemengd) Koor, een Advent-/Kerstconcert in de Gereformeerde Kerk te Grijpskerk. Beide koren o.l.v. Jacob Schenk. Begeleiding deze avond: Wiebe Kooymans. 

Een concert met ,,Urker Zangers” is altijd weer een feest, maar een kerstconcert heeft altijd weer een extra dimensie. Ook deze avond waren alle ingrediënten weer aanwezig voor een geslaagd concert. Het Christelijk Nationaal Koor beet de spits af met ‘Stil in die nacht’, ‘Geen wieg voor een Koning’, ‘Stille nacht’ en ‘Nativity carol’. Dit blok van werd eerbiedig en stijlvol gezongen. Opvallend was de oplettendheid naar de dirigent en de manier van vakkundig dirigeren van Jacob Schenk. Na de samenzang van ‘Komt allen tezamen’, was er een orgelsolo van Wiebe Kooymans. Hij heeft deze avond ook de beide koren en samenzang begeleid. 

Na deze solo waren de ,,Urker Zangers” aan de beurt. ‘Veni Jesu’ was het eerste lied. Indrukwekkend was de manier waarop ,,Urker Zangers” dit lied ten gehore brachten. Van pianissimo tot een zeer geconcentreerd fortissimo en weer terug. Erg mooi. ‘See amid the wintersnow’ was het volgende lied. De solo werd gezongen door Pieter Ras. Een mooie, heldere klank en goede oplettendheid van het koor maakte dit lied tot een waar succes. ‘Herders, ik boodschap’ werd met enthousiasme gezongen. Het is bijna jammer dat dit lied zo snel weer afgelopen is. Het is namelijk een bewerking van Jeff Penders, een ware vakman op koor gebied. ‘Gloria in excelsis Deo’ werd majestueus gezongen. Het mooie van ,,Urker Zangers” deze avond was de afwisseling van klank in de liederen. Na de samenzang van ‘Nu zijt wellekome’, was het weer de beurt aan het Christelijk Nationaal Koor. ‘Gaudete, Christus is natus’ werd heel mooi gezongen. ‘Still, still, still’ was het volgende lied. Daarop volgde ‘While angels sing’ en ‘Night of night’. Dat Jacob Schenk veel in zijn mars heeft bleek wel uit de geweldige pianosolo die hij ten gehore bracht. Zeker een vet compliment waard!! Bij deze! 

De ,,Urker Zangers” waren weer aan de beurt en zongen ‘Go tell it on the mountains’. Bij dit lied werd de solo enthousiast verzorgd door Tonny Ruiten. Gewoon mooi. ‘Christ was born in Bethlehem’ ging mooi en vlot, zoals je dit lied hoort te zingen. Het volgende lied was ‘Catinque de noël’. Bij dit lied werd de solo gezongen door Pieter Ras. De verhouding van koor/ solist is bij dit lied altijd iets om kippenvel van te krijgen. Het ‘Halleluja-chorus’ zongen we als laatste. Dit nummer is altijd feest. Zo ook vanavond. Na de afsluiting zongen we het ‘Ere zij God’ met tegenstem. Een majestueuze afsluiting van weer een mooi concert van ,,Urker Zangers”.
P. RasMet dank aan Ronal Pantjes voor foto’s en onderstaande video: