Concert te Middelharnis

Concert te Middelharnis.In samenwerking met het Chr. Gemengd Eilandenkoor.

Op 3 november 2007 is er een koor- en samenzangconcert georganiseerd in Middelharnis. Medewerkenden zijn de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk en het Chr. Gemengd Eilandenkoor o.l.v. Peter Wildeman. In een goed gevulde kerk bijten de ,,Urker Zangers” het spits af  met een aantal geestelijke liederen. Na een rustig begin met o.a. het lied  ‘Heer ik hoor van rijke zegen’, wordt het eerste blok afgesloten met het uitstekend gezongen ‘De nieuwe dag’, onze Nederlandse tekst op een compositie van E. Morricone. 

Na samenzang, waarbij Jacob Schenk soleert, is het Eilandenkoor aan de beurt. Met overgave wordt ‘Psalm 100’ gezongen, waarbij vers 4 met de aanwezigen. Het lied ‘Hij is mijn Gids’ wordt goed geïntoneerd. Voor een vlotte afwisseling in het programma zorgen de beide dirigenten die op de vleugel op een grandioze manier ‘Stars and stripes’ vertolken (quatre mains). Het is weer de beurt aan de ,,Urker Zangers”. Met het mooi gezongen ‘Morte Christe’ en ‘Pres du fleuve étranger’ maken de zangers op de aanwezigen een diepe indruk. Dat een spiritual de zangers op het lijf geschreven is blijkt uit het zingen van ‘Soon and very soon’ . Tot slot zingen de Urkers het prachtige lied ‘The Gospeltrain’ in een bewerking van Jacob Schenk. 

Na samenzang zingt het Eilandenkoor het ‘Dank sei dir Herr’ wat met overtuiging gezongen wordt en het lied ‘Wat de toekomst brengen moge’. Het laatstgenoemde lied wordt gevoelig en gedragen gezongen. Vooral bij vers 3 is er een prachtige samenklank van sopranen en alten. Eén van de hoogtepunten van deze avond is wel het lied ‘Komt nu met sang’, in combinatie met ‘Psalm 134’. Heel verrassend door de variatie in de uitvoering. Samen zingen de beide koren nog het ‘Sanctus’ van C. Gounod. Een concertavond van volop genieten is dan aan zijn einde gekomen. 

Het volgende optreden was op 10 november te Kampen
Zie voor meer optredens de agenda.