Jubileumconcert Jacob Schenk

12 ½ jarig jubileum Jacob Schenk.
Jacob Schenk dirigeert.

Kampen, 10 november 2007. Op deze zaterdagavond vierden we in de Bovenkerk van Kampen het jubileum van Jacob Schenk, omdat hij inmiddels 12½ jaar dirigent is. Schenk is sinds 2000 dirigent van ons mannenkoor. Het werd een prachtig jubileumconcert. De avond begon met samenzang. Psalm 150, gezongen door een zeer goed gevulde Bovenkerk, op het prachtige Hinz-orgel begeleid door ons koorlid John Mol. De verdere muzikale begeleiding werd deze avond verzorgd door Rienk Bakker (onze 2de dirigent) op vleugel en het Strijkkwintet ‘Ichtus’, o.l.v. Robert Cekov. Alle muzikanten en koren stonden deze avond onder leiding van de jubilaris. Het Chr. Ger. Kerkkoor Cantate Deo (Urk) beet dit concert de spits af.

De ,,Urker Zangers” zongen vervolgens een drietal liederen: ‘Mijn Jezus komt’ een prachtig lied in een bewerking van Henk Held. In verband met ons aanstaande koorjubileum, hebben we dit lied, vanaf de beginjaren van ons koor op ons repertoire, weer nieuw leven in geblazen. Hierna volgde ‘Soon and very soon’, een negrospiritual met een aanstekelijk ritme, in een bewerking van Jacob Schenk. We sloten ons optreden af met een prachtige melodie van Ennio Morricone, ‘Nella fantasia’, bekend geworden door het beroemde kwartet “Il Divo”.

Na een instrumentaal intermezzo, waar Jacob Schenk liet zien dat hij meer kan dan alleen dirigeren, vervolgde het Christelijk Nationaal Gemengd Koor het programma. Als laatste koor beklom het Jongerenkoor Deum Fidentes (Noordoostpolder) het podium.Tot slot van deze avond zongen de gezamenlijke koren ‘Be strong in the Lord’ en zongen de koren gezamenlijk met het publiek ‘Prijs mijn ziel de Hemelkoning’. Het was een prachtige muzikale avond in de Bovenkerk, waarmee wij Jacob Schenk van harte feliciteren.

Onze plaatselijke pers sprak, vanwege zijn jubileum, met Schenk. 
Lees het interview “Muziek is de hoofdmoot”  in Het Urkerland.

Ons volgende (kerst)optreden is in Voorthuizen.