Oranjeconcert te Zaltbommel

Oranjezangavond in de Grote of St. Maartenskerk te Zaltbommel. Massale zangavond in Oranje sferen.

Op 28 april 2007 zongen de ,,Urker Zangers” tijdens de grote Oranjezangavond in de St. Maartenskerk te Zaltbommel. Ook het 250 leden tellende Groot Samengesteld Jongerenkoor o.l.v. Evert van Dijkhuizen trad op en beide koren werden op het orgel begeleid door Marco den Toom en op viool (Corrie Wielink) en panfluit (Gerlinda van den Berg), beter bekend als het “Duo Friends”. Na een blok samenzang van vaderlandse liederen, beet het jongerenkoor de spits af met een bewerking van ‘Almachtig God’ en ‘Psalm 27’. Het samengesteld koor heeft voor dit concert slechts vier keer gerepeteerd. Jongeren uit het hele land komen samen in Amersfoort om mee te kunnen repeteren met dit koor, en hun motivatie en gedrevenheid was dan ook goed te bemerken. Een mooie koorklank en een goed optreden als resultaat