Bevrijdingsconcert te Kapelle

Bevrijdingsconcert te Kapelle (Biezelinge).
Een muzikale avond in Zeeland.

Zaterdag 6 mei 2006 waren de ,,Urker Zangers” present in het Zeeuwse Kapelle, om daar een bevrijdingsconcert te verzorgen. In de goed gevulde Hervormde kerk werden we hartelijk welkom geheten door ds. Hoek. Na het a capella gezongen ‘Onze Vader’ volgde het blok met bekende liederen in de bewerkingen van Klaas Jan Mulder en Frits Bode. Natuurlijk zongen we juist op de dag na bevrijdingsdag de bede voor het koningshuis ‘Domine Salvam Fac’, en enkele vaderlandsliederen. In dit blok werd onder andere de prachtige bewerking van Jef Penders van ‘Mijn Nederland’ gezongen. Penders schreef deze bewerking jaren geleden speciaal voor de ,,Urker Zangers”. Jacob Schenk improviseerde op het prachtige en krachtige orgel over enkele vaderlandse liederen.

In een volgend blok werden ‘O Bone Jesu’ en ‘Steel away’ a capella uitgevoerd. De prachtige akoestiek van de kerk gaf de uitvoering extra dynamiek. Het ‘Sanctus’ van Gounod werd deze maal uitgevoerd met orgel