Biddagconcert

Biddagconcert.
Op uitnodiging van Brassband “Valerius”.

Op 8 februari 2006 wordt weer het jaarlijkse, traditionele biddagconcert gegeven door de Chr. Brassband “Valerius” o.l.v. Klaas de Jong. Plaats van handeling: de Bethelkerk op Urk. Deze keer met medewerking van mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk. Op orgel en piano, Hannes Minnaar. Door de brassband wordt o.a. gespeeld ‘In Perfect Peace’ van Kenneth Downie ‘Crimond’ in een arrangement van Peter Graham en ‘To Regions Fair’ van captain Norman Bearcroft. Het eerst genoemde nummer is een rustig binnenkomertje. Het tweede, met de melodie van psalm 23, wordt sfeervol en met gevoel gespeeld. Het laatst genoemde nummer wordt vlotweg gespeeld en zo te horen is dit een nummer dat de band goed ligt.

De ,,Urker Zangers” openen hun eerste optreden met het ‘Onze Vader’ en sluiten af met ‘Ecce quomodo moritur’. Bij het tweede optreden van de brassband wordt o.a. ‘By His hand’ van Thomas Mack (arr. Richard Philips) gespeeld. Het wordt mooi en rustig uitgevoerd, waarbij het prachtige spel op drums en bekkens van Marco Hoorn goed naar voren komt. De ,,Urker Zangers” zingen bij hun tweede optreden o.a. ‘Morte Christi’ van Emrys Jones, een stuk dat goed wordt gezongen, en ‘The Gospeltrain’, wat steeds weer de handen van het publiek op elkaar brengt. Aan het slot van de avond treden “Valerius” en de ,,Urker Zangers” nog samen op met ‘Ethernal Father strong to save’ en ‘Gods trouw is wonderbaar’. Het geheel is al met al een sfeervolle avond geweest en een waardige afsluiting van biddag 2006. 

Volgende optreden is ons presentatieconcert in Nunspeet, van onze nieuwe cd.