Optredens te Alblasserdam en Oldeholtpade.

Optredens te Alblasserdam en Oldeholtpade. 
2 maal optreden in 1 weekend!

Concert in Alblasserdam.

Op zaterdag 21 januari 2006 staan de ,,Urker Zangers” aangetreden in de Grote Kerk te Alblasserdam. Het mannenkoor begint opent de avond met het ‘Benedictus’ van Ch. Gounod. In het eerste blok van vier liederen zingen we o.a. ‘Ecce quomodo moritur’. Dat het koor het ook zonder muzikale begeleiding kan doen, bewijst wel dit zangstuk. Liefdevol en met overgave wordt het gezongen. Het is nu de beurt aan dirigent Jacob Schenk, die een dartelende orgelsolo uit het orgel weet te halen, eindigend in een zware dreun. Men kreeg het gevoel: “Komt er nog wat?”

In het tweede blok van liederen wordt het ‘Humming Chorus’ van Giacomo Puccini in een bewerking van Jacob Schenk gezongen. Voor het koor een vrij jong nummer, maar met souplesse en fijn aanvoelen gezongen. Het ‘Tiritomba’ van Canzone Napolitane, in een bewerking van Martin Koekelkoren, wordt met veel vaart en dynamiek naar voren gebracht. In het ‘Sanctus’ en het ‘Halleluja-chorus’ zingt het koor met geroutineerde vaardigheid. Weer is er een instrumentaal intermezzo. Hannes Minnaar, de vaste begeleider van het koor, speelt met de dirigent op het klavier ‘Symphonie in G. kl. no. 40’ van W.A. Mozart. Grandioos vertolkt. Altijd weer een knap stukje werk, het ‘quatre-mains’ spelen. Het derde en laatste blok van liederen wordt door het koor afgesloten met de spiritual ‘The Gospeltrain’ (arr. J. Schenk) met solistische medewerking van de dirigent. Dit laatste lied brengt de handen van de vele toehoorders in de bomvolle kerk op elkaar. Een prachtige avond met veel zang en muziek is ten einde. Voldaan (en met een Alblasser slokkie op zak) vertrekken de ,,Urker Zangers” hierna weer huiswaarts.

Sing-in-dienst in Oldeholtpade.

Zondag, 22 januari 2006. Voor wie het niet weet waar Oldeholtpade ligt, vraag het aan een Urker zanger en hij zal u rechtstreeks de weg wijzen naar dit prachtige plaatsje in het aloude Friesland. Het is namelijk niet de eerste keer dat de ,,Urker Zangers” hier zijn. Ze voelen zich hier al opperbest thuis, wat blijkt uit het ontspannen zingen door de leden van het koor. Ook deze kerk is afgeladen vol. Een drietal Nederlandstalige geestelijke liederen wordt er gezongen in het eerste blok, in het tweede blok gevolgd door twee Engelstalige. Aan het eind van deze mooie avond vol samenzang, koorzang en orgelmuziek zingt het koor als toegift de spiritual ‘The Gospeltrain’. Het is weer een avond geweest, die voor herhaling vatbaar is. 

Volgende optreden is het Biddagconcert op Urk, in samenwerking met Brassband “Valerius”.