Kerst Sing-Inn te Leeuwarden.

Kerst Sing-Inn te Leeuwarden. Een mooie dienst, en wat een enthousiast publiek! 

Zaterdag 11 december 2004. Om 18.00 uur is het nog rustig in de grote Pelikaankerk in Leeuwarden. Er zijn nog weinig ,,Urker Zangers” te bekennen. Na een kwartiertje wordt er toch maar begonnen met even in te zingen. Het zingt wel goed in deze ruime, grote kerk. Als dit vol moet worden . . . . . Het koor trekt zich na het inzingen even terug.

Als het koor na een uurtje terugkeert in de kerk is deze tot de laatste plaats bezet. Ingetogen wordt door het koor het ‘Benedictus’ gezongen, waarbij het dubbelkwartet zich van zijn beste kant laat horen. Veel wordt er gezongen deze avond. Niet alleen door het koor maar ook door de honderden aanwezigen. Met het hoornkwartet “Corno Stagioni”, organist Jelle de Jong en trompettist Siemen Hoekstra is het een sfeervolle avond geworden. 

Een mooie dienst, en wat een enthousiast publiek. Zo enthousiast, dat bij het intro van het ‘Ere zij God’, dat alleen door het koor gezongen dient te worden, iedereen alvast begon mee te zingen. Het toont de klasse van dirigent Jacob Schenk en het koor, dat dit door de toehoorders, alias meezingers, niet is opgevallen. Dirigent en koor pakten precies dat gedeelte op waar ook het publiek aan toe was. Al met al kan gezegd worden dat het in zijn totaliteit een goede Kerst Sing-Inn is geworden, tot eer van Hem, Die is en Die was en Die komt. 

Volgende optreden is een kerstconcert in Hasselt.