Afscheid van Joh. Gerssen.

Afscheid van Joh. Gerssen.
“Ik heb 60 jaar mogen zingen.”

Op zaterdagavond 28 juni 2003, tijdens de laatste repetitie voor de zomervakantievakantie, hebben de ,,Urker Zangers” afscheid genomen van hun oudste en trouwste koorlid Joh. Gerssen. Een afscheid dat niet zonder emotie gepaard ging. Joh. Gerssen heeft de gezegende leeftijd van 83 jaar bereikt, een leeftijd om afscheid te nemen van de wekelijkse verplichtingen aan het koor. En zijn beslissing is natuurlijk terecht, maar valt hem niet gemakkelijk. Hij is immers één van de medeoprichters van het mannenkoor. In zijn dankwoord aan de leden zei hij; “Ik heb ruim 60 jaar mogen zingen, 25 jaar bij het “Urker Mannenkoor Hallelujah” en 35 jaar bij de ,,Urker Zangers”. Een tijd die mij veel vreugde heeft gegeven”. 

Gerssen memoreerde dat hij onder alle dirigenten die het koor in de loop der tijd heeft gehad, altijd met plezier heeft gezongen. Maar Frits Bode was mijn persoonlijke vriend en in Jacob Schenk heeft het koor een waardige opvolger gekregen. Joh. Gerssen wenste de koorleden en hun dirigent Gods onmisbare Zegen toe, waarna de ,,Urker Zangers” hem ‘Psalm 133’ toegezongen. 

Joh. Gerssen was op Urk ook bekend en geliefd om zijn declamaties: