Aan het eind van 2003: Kerstconcert te Wolvega

Kerstconcert te Wolvega.
Met het gospelkoor ‘Reflection’ uit Tollebeek.

Zaterdagavond 13 december 2003 zong mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk in de gereformeerde kerk van Wolvega. Het was een gezamenlijk concert met het gospelkoor ‘Reflection’ uit Tollebeek. Marco dem Toom bespeelde het orgel, en daarbij werden wij blijverrast met het pianospel van de jonge en zeer talentvolle Hannes Minnaar, een jonge vent die een echte liefdesverhouding heeft met de piano. Jan Bode, de dirigent van ‘Reflection’ en tevens koorlid en de tweede dirigent van de ,,Urker Zangers”, had dit talent op onze weg geplaatst. Na deze prachtige avond merkt onze voorzitter Jaap Koffeman tijdens zijn slotwoord op: “dit smaakt naar meer!”. En zo dacht iedereen er die avond over.

Het ‘Hallelujah’ van Händel was toch wel het hoogtepunt van de avond, en het was een genot om de ,,Urker Zangers” zo gepassioneerd te zien en te horen. De organisatie van deze avond was in handen van ons in Wolvega woonachtige koorlid Menno de Koe. Samen met zijn vader Hidde en met Jan Bode hebben ze een geweldig concert georganiseerd. 

Tot slot van 2003: Dit was ons laatste optreden van 2003. Dit 35 jarig jubileumjaar van de ,,Urker Zangers” is werkelijk om gevlogen, maar we mogen terugkijken op een geslaagd jubileum met concerten in enkele van de mooiste kerken van ons land. De Eusebiuskerk in Arnhem en de Laurenskerk in Rotterdam waren hoogtepunten. Als blijvende herinnering aan dit jaar hebben we de cd ‘Zingt des Konings lof’ overgehouden, zodat we nog lange tijd genieten kunnen van de ,,Urker Zangers” onder leiding van Jacob Schenk in het jaar 2003.

Wij wensen u veel Heil en Zegen in het jaar 2004.