Concert Grote- of Lebuineskerk van Deventer

Concert in de Grote- of Lebuineskerk van Deventer.
Voorbereidingen op het jubileumconcert op Urk.

Woensdag 27 augustus 2003 stond er een concert op ons program in Deventer. Wij hadden in deze mooie Grote Kerk van Deventer toch wel wat meer opkomst van het publieke verwacht, maar de mensen die er wel waren hebben een mooie avond met ons beleefd.

Intussen is onze nieuwe cd “Zingt des Konings lof” volop verkrijgbaar, heeft u hem nog niet in u bezit dan kunt u hem o.a. via onze site bestellen. We mogen gerust zeggen dat het een schitterende cd geworden is die zijn weg naar de liefhebber van het geestelijke lied, koralen en de Psalmen zeker vinden zal.

Inmiddels zijn wij nu druk met de voorbereidingen bezig van ons jubileum concert. Ook dit belooft weer een mooie avond te gaan worden. De “Vollenhoofsch Fanfare” staat bekend als een van de beste fanfares van ons land. De leden en hun dirigent A. Hoekman zullen alles uit de kast halen om hun optreden te doen slagen. Het zal de derde keer worden dat de ,,Urker Zangers” samen met deze fanfare zullen optreden. Velen denken nog terug aan het laatste optreden toen onze dirigent Jacob Schenk een aantal nummers met de fanfare dirigeerde. Toen liet hij zien dat hij tot meer in staat is dan alleen een vierstemmig mannenkoor dirigeren. De Bethelkerk, ook wel de Urker kathedraal genoemd, leent zich uitstekend voor dergelijke uitvoeringen, de kerk beschikt over een prachtig Meere-orgel, dat deze avond bespeeld zal worden door Jaap Joh. Kramer. De kerk staat aan het eind van de Raadhuisstraat. Omdat we ons jubileumconcert samen met het publiek willen vieren, zal de toegang op deze avond gratis zijn. Graag tot ziens!