Zanger voor het voetlicht: Klaas Romkes!

Opnieuw een jonge enthousiaste zanger die zich aan jullie voorstelt: Klaas Romkes!

 Ik ben Klaas Romkes, 18 jaar oud en ik volg de opleiding E-Commerce op het Windesheim in Zwolle. Ik ben de jongste van Riekelt en Alie Romkes – Roth. En ik ben een gepassioneerd lid van de Urker Zangers!

Wanneer ben je lid geworden van de Urker Zangers en hoe is dat zo gekomen?

September vorig jaar mocht ik voor het eerst mee met Jonathan (die met mijn nicht getrouwd is), ik was al bekend met de muziek van de Urker Zangers aangezien mijn bèbe (Henk Roth) praktisch zijn hele leven lid was van de Urker Zangers. Het repeteren is me zo bevallen dat ik gelijk lid wilde worden.

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Ik vind het heerlijk om lekker te zingen met het koor, het werkt erg ontspannend en is altijd gezellig.

Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe met het koor?

Eigenlijk is elk concert een hoogtepunt, maar als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor het kerstconcert in Lelystad. De nummers die we dan zingen blijven prachtig, ook was er een doedelzak aanwezig. Dit heeft daarom ook veel indruk op me gemaakt! En natuurlijk ons concert van onlangs in de Grote kerk van Dordrecht. Machtig om in zo’n grote kerk te zingen!

Waren er naast dit/deze hoogtepunt(en) ook dieptepunten?

Een dieptepunt voor mij was het verliezen van een aantal leden van ons koor. We mochten daar zingen bij de begrafenissen en dat was tegelijk mooi maar ook heel droevig. Ik vind het wel erg mooi dat het koor bereid is zulke dingen te doen.

Heb je naast zingen ook nog andere hobby’s?

Ja, ik vind het leuk om creatieve foto’s en filmpjes te maken, zo ben ik ook beheerder van het Instagramaccount van de Urker zangers en maak ik hier met veel plezier filmpjes voor. Ook vind ik het erg leuk om te sporten, ik ben bijna elke dag wel aanwezig in de sportschool en dit is net als het zingen echt een uitlaatklep voor mij.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

Het is bijna onmogelijk om te kiezen tussen al die fantastische nummers, maar als ik toch moet kiezen ga ik voor “I want to die easy”. Zeer indrukwekkend hoe we dit op het laatste concert zongen met een geweldige solo van Frits.

Heb je nog tips voor Jacob Schenk?

Tips voor Jacob Schenk heb ik niet, een betere dirigent/ organist/ pianist ken ik niet. Wat misschien wel leuk is, is om vaker te vragen aan koor leden wat zij graag zouden willen zingen, en op die nummers oefenen als het passende nummers zijn.

Wat zou je graag nog eens willen doen met de Urker Zangers?

Ik zou graag met de Urker Zangers nog eens een reis maken naar het buitenland, waar we in grote kerken mogen zingen en mogen genieten van God’s glorie.

Fantastisch idee! Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Volg ons allemaal op onze social media kanalen als je niks wil missen van de Urker Zangers, ik denk dat het koor nog veel groter en bekender kan worden dus laten we daar samen voor zorgen!