Zanger voor het voetlicht: Jan Brouwer

Vandaag maken we kennis met onze bas Jan Brouwer!

Goedemiddag Jan, stel jezelf eens even voor.

Mijn naam is Jan Brouwer, ik ben dertig jaar oud en trotse Urker Zanger. In het dagelijkse leven ben ik logistiek planner bij Americold.

Wanneer ben je lid geworden van de Urker Zangers en hoe is dat zo gekomen?

Ik ben nu twee jaar lid van de Urker Zangers, sinds 2022. Al ruim vier jaar geleden probeerde mijn beste vriend Albert Jacob mij mee te krijgen naar de Urker Zangers. Toen ik na twee jaar eindelijk toegaf had ik maar van één ding spijt: dat ik niet eerder ben meegegaan!

Urkerdag met vriend Albert Jacob

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Ik hou van zingen, altijd al gedaan of het nou in de kerk, in de douche, op  het werk of op de fiets is, ik doe het met de grootste passie en plezier en deel uitmaken van een koor helpt me niet alleen die passie uit te voeren in grote lengtes maar het helpt me ook nog er beter in te worden.

Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe met het koor?

Mijn indrukwekkendste moment moet toch wel zijn mijn eerste concert, Zingen in de Zomer in de Bethelkerk, een afgeladen kerk en afsluiten met het Hallelujakoor van Händel, kippenvel en een traantje wegpinken hoort erbij zullen we maar zeggen.

Waren er naast dit hoogtepunt ook dieptepunten?

Ons koor is een prachtig koor met veel leden maar helaas ook veel leden die al heel wat jaren meegaan, mijn dieptepunt is dat ik niet langer met sommige mensen mocht zingen, gelukkig mogen ze nu zingen van Zijn glorie op een specialere plek.

Met zangvriend Albert van den Berg

Heb je naast het zingen ook nog andere hobby’s?

Zeker weten! Ik hou van darten, voetbal en hardlopen. Ik game ook veel op de computer en PlayStation, en uiteraard met vrienden zitten, dat is nog wel mijn leukste hobby.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

Just a little talk with Jesus. Als tweede Bas is dit mijn favoriete nummer. Ik kan hier helemaal in meegaan en de solostukken voor onze partij zing ik met alle lof en glorie uit volle borst mee!

Samen met sopraan Alissa Post tijdens het Eindejaarsconcert in Emmeloord

Heb je nog tips voor Jacob Schenk?

Om eerlijk te zijn niet, ik geniet zo ontzettend van zijn lessen, zijn solo’s, zijn manier van uitleggen en bovenal zijn meesterlijke muziekkennis. Mijn tip zou zijn: stop alstublieft niet met het dirigeren van de Urker Zangers.

Wat zou je graag nog eens willen doen met de Urker Zangers?

Project de Zee was een wens van me, soort van. Ik wou heel graag een concert geven met nummers die bekend waren bij mij. Muziek die ik zelf luister op mijn telefoon en dat komt in dit project terug en dat vind ik geweldig 

Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Bij twijfel doen! Ik kan niet uitdrukken hoe geweldig een koor is en ja het beste koor is de Urker Zangers! 😉

Samen met broer Cees en mijn oom-zeggers