Urker Zanger voor het voetlicht!

Deze maand te gast in Zanger voor het voetlicht, de jonge bariton Albert Jacob van Wesel. We gaan hem het hemd van het lijf vragen over zijn belevenissen met de Urker Zangers.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Albert-Jacob van Wesel, 22 jaar oud, het jongste lid van de Urker Zangers en momenteel werk ik bij de KLIF18 Mode als verkoopmedewerker.

Wanneer ben je lid geworden van de Urker Zangers en hoe is dat zo gekomen?

December 2017 ben ik lid geworden. Dit kwam eigenlijk door Jelle Hakvoort, hij daagde mij een soort van uit… hij vertelde mij dat toneelspelen totaal niet moeilijk is, want dit doe ik bij de SMGU (Stichting Musical Groep Urk). Ik was natuurlijk gelijk op de kast gejaagd en zei tegen hem dat zingen niet moeilijk was. Nu moest ik mezelf natuurlijk bewijzen bij Jelle haha… ik was bijna wel gelijk verkocht.

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Tot nu toe heb ik niets te klagen, ik heb het zeer naar m’n zin bij de Urker Zangers! Ik ga met veel plezier naar de repetities.

Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe met het koor?

Hoogtepunt, tja daar vraag je me wat. Ik vind elk concert even leuk en ga ook met veel zin naar elk concert toe. Maar als ik echt een hoogtepunt moet noemen, dan heb ik daar zelfs nog een foto bij want ik kan als enige Urker Zanger zeggen dat mijn strik is omgedaan door niemand minder dan Sharon Kips!

Waren er naast dit/deze hoogtepunt(en) ook dieptepunten?

Een dieptepunt dat ik kan bedenken is dat we al een tijdje geen concert meer hebben uit kunnen voeren met ons hele koor, dit mis ik echt, er even tussen uit! En dat we een hele tijd niet hebben kunnen oefenen.

Heb je naast zingen ook nog andere hobby’s?

Jazeker, naast zingen acteer ik ook graag, ik zing en speel bij de SMGU (Stichting Musical Groep Urk). Dit is een Christelijke musicalgroep. Twee jaar terug mocht ik voor het eerst solo zingen, dit was wel even spannend maar gelukkig is het goed gekomen.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

Dat is een moeilijke vraag maar als ik moet kiezen dan ga ik toch echt wel voor Exodus Song en The King and I. Exodus Song zong ik voor het eerst in de Bethelkerk samen met Orkest Ars Musica. Dit klonk toen zo mooi, ogen dicht en zingen! The King and I vertelt gewoon mijn verhaal, zoek deze maar eens op.https://www.youtube.com/embed/B8aeEzecF8A?feature=oembed

Heb je met iemand een speciale klik op het koor, en wie is/zijn dat?

Jazeker, met meerdere zangvrienden. Met sommigen heb ik een foto maar die zal ik hier niet allemaal delen😋

Heb je nog tips voor Jacob Schenk?

Genoeg, maar als hij deze echt nodig heeft geef ik ze wel. 😋

Wat zou je graag nog eens willen doen met de Urker Zangers?

Ik heb grote verhalen gehoord over de koorreis naar Wales, dit zou ik nog wel een keer willen doen met z´n allen, even 2/3 nachten weg en in andere landen zingen. Dit lijkt mij echt nog een hele gave ervaring. Samen met andere koren zingen in verschillende kerken of concertgebouwen.

Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Wist je dat ik echt nooit zwarte sokken draag? In onze convocatie staat dan altijd: ´´Wij gaan zingen in onze smoking(s) met bijpassende donkere sokken en zwarte schoenen.´´