Een Urker Zanger stelt zich voor!

Deze keer in Zanger voor het voetlicht: Jan Korf! Hij stelt zichzelf aan jullie voor.

Wie is Jan Korf en wat doet hij in het dagelijks leven?

Nou mijn naam is dus Jan, ik ben 29 jaar en werk momenteel bij Visco als verkoper. Daarvoor heb ik  een aantal jaar in militaire dienst gezeten. Ik ben getrouwd met Hillery en we hebben een zoontje Hendrik.

Jan met zijn vrouw Hillery en hun zoontje Hendrik

Wanneer ben je lid geworden van de Urker Zangers en hoe is dat zo gekomen?

Vorig jaar ergens rond september, eigenlijk na het overlijden van mijn vader. Ik was zo onder de indruk geraakt tijdens de rouwdienst waar de Urker Zangers aanwezig waren en verschillende liederen zongen. Ik heb toen Albert-Jacob gevraagd of ik eens mee mocht om te kijken. En sindsdien ben ik elke week nog geweest.

Hoe bevalt het zingen je tot nu toe bij de Urker Zangers?

Ik vind het geweldig tot nu toe! Zo mooi hoe die vier partijen samen zo mooi klinken. Samen met Jacob de dirigent, hij straalt een en al muziek uit!

Volledige concentratie tijdens de repetitie

Wat was voor jou het hoogtepunt tot nu toe met het koor?

Het is nog wat kort dag voor echte hoogtepunten maar ik kan er wel twee verzinnen.

1: Dit was toch de rouwdienst van mijn vader en BEDE op de begraafplaats. 

2: Ons miniconcert voor Johan en Marretje van der Sloot

Miniconcert bij zonsondergang voor het jubilerende echtpaar van der Sloot

Waren er naast deze hoogtepunten ook dieptepunten?

Ja dat is dan toch ook het overlijden van mijn vader.. achteraf had ik dit graag samen met hem willen delen. Dat had hij fantastisch gevonden.

Je vader Louw Korf is ook zijn leven lang lid geweest van de Urker Zangers, heb je daar nog bijzondere herinneringen aan?

Ja zeker, nu hij er niet meer is koester ik de momenten die ik samen met hem heb gehad. Ik ben op jongere leeftijd vaak bij concerten aanwezig geweest. Urker Zangers was toch wel zijn lust en zijn leven.

Wat vind je het mooiste nummer wat we op het repertoire hebben en waarom?

Dit is een lastige vraag, ik heb er meerdere, maar als ik dan toch moet kiezen doe ik er twee. De eerste is ‘Amen’ waar Jacob Schenk de solo van zingt. Dat is voor mij echt een nummer uit mijn jeugd, helaas hoor ik deze niet meer zo vaak. En de tweede is dan toch wel Steal Away, dit spreekt voor zich denk ik. Als ik dit nummer luister heb ik van top tot teen kippenvel. Misschien ook wel omdat je op deze opname mijn vader nog zo goed kan horen.

Verder ben ik van vele nummers diep onder de indruk bijvoorbeeld BEDE of Psalm 116 maar dit is puur door de emotionele lading die het voor mij heeft gekregen.

Een opname van het Eindejaarsconcert in het Voorhuys in Emmeloord in 2018.

Heb je nog tips voor ons koor of voor dirigent Jacob Schenk?

Ik ben nog iets te kort lid om hier iets over te zeggen, ik vind het echt top hoe het nu gaat. Een leuke groep zangers!

Wat zou je graag nog eens willen doen met het koor?

Ik kijk vooral erg uit naar een eerste echte concert, ook omdat je hier eigenlijk altijd voor aan het repeteren bent. Kan dus niet wachten op ons weekendje Ameland!

Wil je tenslotte nog wat kwijt aan de lezers?

Voor mensen die twijfelen of het koor misschien iets voor hun kan zijn, ik zou zeggen maak die drempel niet zo hoog en kom eens een keer langs. Ik heb uiteindelijk te lang gewacht. Ook omdat ik dacht: een koor? Ik ben nog te jong etc., nee dit is iets voor jong en voor oud! Ik geniet met volle teugen van elk moment bij de Urker Zangers momenteel!

Opname van het miniconcert bij Johan en Marretje van der Sloot, met Jan Korf in beeld