Huizen Zingt met de Urker Zangers voor Sulawesi

Wat een geweldige, mooie en rijke avond was het in de Kruiskerk in Huizen, in alle facetten! Om te beginnen met een volle kerk, dat geeft je voldoening. De Urker Zangers is dan ook niet zomaar een koor, maar al vijftig jaar een alom bekend Urker mannenkoor en daar komt het publiek graag naar luisteren. Net zoals in voorgaande edities waar de Urkers in Huizen hebben gezongen, was het ook nu weer een fantastische avond, met een zeer enthousiaste dirigent, Jacob Schenk, dirigerend en begeleidend en soms voluit meezingend vanachter de piano. Zijn vader Gerrit Schenk ken ik, maar zijn bèbe (grootvader) Willem Schenk heb ik goed gekend, die kwam vroeger in Huizen met de grondboorders.

Ook deze keer was alles, zoals altijd, in de Kruiskerk weer zeer goed geregeld en verzorgd door de “bemanning” van de Kruiskerk. Daarvoor Bedankt! Niet alleen het pianospel van Jacob naar ook het orgelspel bij de samenzang was fantastisch; hoe kan het ook anders, organist van dienst Dub de Vries komt óók van Urk! Maar niet alleen de Urker vissers waren goed vertegenwoordigd, ook dominee Haasnoot was ermee behept; deze Katwijkse is eveneens opgegroeid met visserij en het bevaren van de zee. Het ging over vertrouwen. Op wie vertrouw jij als het erop aankomt? Op de God die hemel en aarde geschapen heeft, en de zee!

Het repertoire van het mannenkoor bestond uit geliefde liederen uit het vijftigjarig bestaan, dat het koor dit jaar viert. Vaste rots, O God of love, Close to Thee, Angel Band, Stand still Jordan, Alle roem is uitgesloten en natuurlijk bij het thema van dominee Haasnoot: Zing van Zijn trouw. Het koor heeft koorleden binnen de gelederen die prima een solo kunnen vertolken: solozangers Pieter Dekker, Jonathan Mars en Frits van der Sloot, het was een lust om naar te luisteren! Top mannen! Een volle kerk, dus de opbrengst van de collecte voor Sulawesi zal mooi geweest zijn.  Het was daarom goed om deze zondagavond in de Kuiskerk te zijn geweest.

Verder heb ik wat foto ‘s en video ’s gestuurd voor op de website en op facebook. Jammer dat de foto ‘s wat onduidelijk zijn geworden, maar de herinnering is er niet minder om!

Een hartelijke groet,

Henk Rebel