Concert Wormer

Het welkom in de Maria Magdalenakerk te Wormer was weer allerhartelijkst, evenals het weerzien met organist Dub de Vries, zoals altijd geflankeerd door zijn trouwe metgezel Rob en ditmaal in gezelschap van de wonderschone Thea de Zwart op panfluit. Het duo opende met de eveneens wonderschone melodie van het ‘Ave Maria’ van Cacinni. De ,,Urker Zangers” openden met het ‘Gebed des Heeren’ en met de Psalm 116 waar bezongen wordt dat die Heer ook naar onze stem wil horen. Het publiek mocht vervolgens reisleider en solist Jonathan Mars horen, hoe hij met zijn prachtige en krachtige stem bezong; ‘k Ben reizend naar die stad, waar geen smart en verdriet meer zal zijn. We zongen de bekende woorden van Psalm 42 en tot besluit van ons eerste optreden ‘Grote God, wij loven U’. Hierna speelden de ervaren maestro Dub de Vries en het aanstormend talent Thea de Zwart een ‘Ariso’ van Bach en het ‘Rondo’ van Diabelli. Buiten was het onrustig, maar de prachtige klank van de panfluit blies rust in de prachtige kerk.