Eindejaarsconcert 2014

Voortzetten van een succesvolle traditie; het Eindejaarsconcert in ‘t Voorhuys!

Op zaterdagavond 27 december 2014 gaf mannenkoor ,,Urker Zangers” weer een sfeervol Eindejaarsconcert in theater ’t Voorhuys te Emmeloord. Voor het concert 2014 had het Urker mannenkoor de landelijk bekende Brassband De Wâldsang als gast uitgenodigd. Het werd een boeiend en levendig avondvullend programma als feestelijke afsluiting van het jaar 2014! Het mannenkoor bracht weer een gevarieerd repertoire ten gehore, van klassiek tot negro’s, van opera tot geestelijke liederen, van nieuw repertoire tot bekende “klassiekers” van het koor. Dit muzikale spektakel stond onder leiding van de veelzijdige Urker dirigent en musicus Jacob Schenk. Het koor werd (weer) begeleid door pianist Rienk Bakker.

Brassband De Wâldsang werd begin jaren ’70 opgericht als koperensemble van de plaatselijke muziekschool in Buitenpost. In de jaren die volgden werd de band steeds succesvoller en won diverse brassfestivals en kampio