Eindejaarsconcert 2014

Voortzetten van een succesvolle traditie; het Eindejaarsconcert in ‘t Voorhuys!

Op zaterdagavond 27 december 2014 gaf mannenkoor ,,Urker Zangers” weer een sfeervol Eindejaarsconcert in theater ‘t Voorhuys te Emmeloord. Voor het concert 2014 had het Urker mannenkoor de landelijk bekende Brassband De Wâldsang als gast uitgenodigd. Het werd een boeiend en levendig avondvullend programma als feestelijke afsluiting van het jaar 2014! Het mannenkoor bracht weer een gevarieerd repertoire ten gehore, van klassiek tot negro’s, van opera tot geestelijke liederen, van nieuw repertoire tot bekende “klassiekers” van het koor. Dit muzikale spektakel stond onder leiding van de veelzijdige Urker dirigent en musicus Jacob Schenk. Het koor werd (weer) begeleid door pianist Rienk Bakker.

Brassband De Wâldsang werd begin jaren ’70 opgericht als koperensemble van de plaatselijke muziekschool in Buitenpost. In de jaren die volgden werd de band steeds succesvoller en won diverse brassfestivals en kampioenschappen. In totaal wist De Wâldsang de titel Nederlands Kampioen in de hoogste divisie 14 keer voor zich op te eisen en is daarmee de meest succesvolle Nederlandse brassband. Ook heeft de band de meeste Nederlandse deelnames aan de Europese Kampioenschappen op haar naam staan. De warme sound is vandaag de dag nog steeds hét kenmerk van De Wâldsang. De band staat onder leiding van Rieks van der Velde. Naast dirigent ook een begenadigd arrangeur. Hij heeft enkele werken voor mannenkoor en brassband speciaal voor dit concert geschreven.

Ook de Urker zangeres Jeannette Kramer gaf deze avond extra glans. Ze trad als gastsoliste op bij de ,,Urker Zangers” daarmee in de voetsporen van haar moeder Petra Kramer-Schrijver, en haar (wijlen) vader,  koorlid en -solist Henk Kramer.