Zang op Hemelvaartsdag 2014

De sinds 1968 traditionele Zang op Hemelvaart op Urk werd dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie gehouden. De organisatie van het evenement zag zich door toenemende kosten en afnemende belangstelling genoodzaakt de optredens dit jaar te verplaatsen naar MFC De Vlechttuinen. Op deze 45ste editie kwamen ruim 2.000 bezoekers mensen af. Zij genoten van optredens van de bekende koren zoals het Urker mannenkoor Hallelujah, het Urker Visserskoor Crescendo, mannenkoor Soli Deo Gloria en de gemengde koren Immanuel en Excelsior. Traditiegetrouw opende het kinderkoor Klein Maar Dapper deze avond en was de Christelijke brassband Valerius aanwezig om diverse samen- en koorzangen te begeleiden. De muzikale vrienden Jaap Kramer en onze ‘eigen’ Jacob Schenk begeleidden de koren op orgel en piano.

Bij de bijdrage van de ,,Urker Zangers” lag de nadruk op ons Joodse blok muziek, zoals we dat de laatste maanden zo graag ten gehore bre