Concert in De Dorpskerk van Dalen

Net als vorig jaar, op 28 september te gast in Dalen.
Met als speciale gast, zangeres Lammy van Urk-Post.

Het koor begon met een mooie ‘inzinger’, n.l. psalm 25 in een bewerking van Klaas Jan Mulder. Een heel mooie bewerking overigens. Hierna volgden enkele andere liederen, waarbij vooral het “Straf mij in uw gramschap niet” opviel. Hoe ingetogen en mooi werd dit lied gezongen. Een compliment voor de dirigent Jacob Schenk, die in staat is zijn koor zo te laten zingen.

Na het eerste blok liederen volgde het “Ave Maria”, opus 52 no.6 van Franz Schubert, gezongen door Lammy van Urk-Post met begeleiding van Rienk Bakker op de piano. Alsof ze al jaren samen optraden. Onder fraaie muzikale begeleiding van Rienk werd dit lied met veel gevoel prachtig uitgevoerd. In het tweede blok liederen, gezongen door het koor, viel vooral ”Livin’ humble” op. Hebt u ooit een speld horen vallen in een kerk? Het had nu gekund. Zo mooi, onder doodse stilte. En dat in een stampvolle kerk. Hierna werd ‘Bolen Milezi’ gezongen, een volksliedje uit Macedonië.