45 jaar Urker Zangers 1968 – 2013

1968  –  Mannenkoor ,,Urker Zangers”  –  2013
Onze 45ste verjaardag.

Er wordt een verjaardag gevierd
Op 10 februari 2013 bestaat mannenkoor ,,Urker Zangers” 45 jaar. Het koor dat vorig jaar nog vierde dat Jacob Schenk 12½ jaar als dirigent aan het koor verbonden is, wil de 45ste verjaardag gaan vieren met een tweetal concerten, met verschillende medewerkers en concerten met verschillende karakters. Een uitvoering wordt georganiseerd op eigen Urker bodem, samen met het Urker mannenkoor ‘Hallelujah’ o.l.v. Bert Moll. Het andere optreden wordt in Dronten gegeven, met de in Biddinghuizen geboren en getogen zangers Sharon Kips.

Voor de tweede keer gezamenlijk mannenkorenconcert
In oktober 2005 was het voor het eerst in de geschiedenis dat de twee Urker mannenkoren ,,Urker Zangers” en ‘Hallelujah’ samen een concert verzorgden. Destijds vierde en organiseerde ‘Hallelujah’ hun 95 jarig jubileumfeest, nu verleent mannenkoor ,,Urker Zangers” een wederdienst door het collega koor uit te nodigen bij hun 45 jarig verjaardagsfeestje. Het concert wordt woensdag 13 februari 2013 (Urker Biddag) georganiseerd in de Urker Immanuëlkerk, waar organist Rienk Bakker de koren zal begeleiden op het prachtige nieuwe orgel van deze kerk.
Locatie:          Immanuëlkerk – Nagel 43, Urk
Aanvang:        20.15 uur
Entree:           Vrij! Collecte voor de onkosten.

Voor de derde keer samen in het theater met Sharon Kips
Mannenkoor ,,Urker Zangers” heeft de jaren 2011 en 2012 afgesloten met Eindejaarsconcerten in theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Beide concerten met Sharon Kips waren zo succesvol en een zo plezierige samenwerking tussen koor en zangers, dat het mannenkoor ook graag het 45 jarig jubileum met Sharon Kips wilde vieren en wel in de gemeente waar zij is opgegroeid en ooit het Flevolands Songfestival won: Dronten. Dit verjaardagsfeestje wordt op zaterdag 23 februari 2013 in De Meerpaal georganiseerd en Rienk Bakker zal weer de begeleiding verzorgen, ditmaal vanachter de vleugel.
Locatie:          Theater De Meerpaal – De Rede 80, Dronten
Aanvang:        20.15 uur
Entree:           € 20,- (= incl. garderobe en consumptie)
Kaarten:         reserveren bij De Meerpaal – tel. 0321 – 388 770