Mannenkorenconcert o.l.v. Jacob Schenk

Mannenkorenconcert onder leiding van dirigent Jacob Schenk.
Tevens live-opname voor DVD.

Op zaterdagavond 29 mei 2010 dirigeerde de bekende Urker musicus Jacob Schenk “zijn” 3 mannenkoren tijdens een uniek concert in de Bovenkerk te Kampen. De ,,Urker Zangers”, het Apeldoorns Christelijk Mannenkoor en Christelijk Mannenkoor “De Lofzang” Heerde. Aan dit concert werkten ook mee het Strijkkwartet “Ichtus” o.l.v. Robert Cekov, Eline Kranendonk op fluit en Gerike Beijeman op hobo en de sopraan Annemet Lems. Rienk Bakker bespeelde de vleugel en Peter Wildeman het Hinz-orgel.

De ,,Urker Zangers” openden deze avond “a capella” met het nieuw ingestudeerde koorwerk ‘Si iniquitates observaveris’, een muziekstuk naar Psalm 103 vers 3 van Samuel Wesley. De koorklank klonk pra