Nieuwe kerst-cd voor de Urker Zangers.

Mannenkoor Urker Zangers neemt nieuwe kerst-cd op.
Gevarieerd programma met sfeervolle begeleiding. 

Vrijdagavond 25 september 2009 namen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk het eerste deel op voor een nieuwe kerst-cd in de Burgwalkerk te Kampen. Deze avond was de muzikale begeleiding in handen van onze tweede dirigent en vaste begeleider Rienk Bakker, die het prachtige Zwier van Dijk-orgel bespeelde, en de bekende musicus Benny Ludemann bespeelde de mandoline en gitaar.

Zaterdag 26 september werd het tweede deel opgenomen. Rienk Bakker zat nu veelvuldig achter de piano en Peter Wildeman nam plaats achter de drie klavieren van het orgel. Duo Friends was ook van de partij, met Gerlinda van den Berg op de panfluit en Corrie Wielink op viool. Het belooft een gevarieerde en sfeervolle cd te worden, waar het mannenkoor enkele vertrouwde arrangementen van Jef Penders zingt, die hij speciaal schreef voor onze kerst-lp begin jaren 80, nieuwe arrangementen van The Deep River Quartet, die we mochten gebruiken nadat we deze in 2008 gezamenlijk hebben uitgevoerd tijdens ons eindejaarsconcert van ons 40-jarig jubileum. Enkele nieuwe liederen, afgewisseld met klassieke en bekende kerstliederen. Voor het complete overizcht van het opgenomen programma, klik hier. De cd kunt u bestellen in onze eigen webshop

De opname is gemaakt door Hovo Records uit Elburg, en wordt uitgegeven door Interclassic Music te Tholen. De nieuwe cd moet eind november in de winkels liggen (een prachtig geschenk voor de feestdagen . . . ) en op woensdagavond 9 december hopen wij in de Urker Bethelkerk de cd te presenteren tijdens de zangavond ‘Zingen in de Winter’. Volg onze agenda.

Het eerstvolgend concert met de ,,Urker Zangers” is in Papendrecht bij het jubileum van het Sliedrechts mannenkoor ‘Ichthus’.