Jacob Schenk nieuwe dirigent De Lofzang Heerde.

Jacob Schenk nieuwe dirigent van het christelijk mannenkoor “De Lofzang”, Heerde.
In de voetsporen van zijn voorbeeld Klaas Jan Mulder.

Jacob Schenk is de opvolger van Harry Koning die op 20 april, na precies 8 jaar dirigent in Heerde, afscheid neemt van het mannenkoor. In de afgelopen weken zijn een drietal kandidaat-dirigenten op proefdirectie geweest waarna het op 6 april de beurt was aan de koorleden om uit deze drie kandidaten een keuze te maken. Daarbij stemde het overgrote deel van de leden voor Jacob Schenk. Mede gezien het advies van de ingehuurde adviseur Herman Riphagen heeft het bestuur het stemadvies van de koorleden overgenomen en daarbij besloten om Jacob Schenk te benoemen tot dirigent van De Lofzang Heerde. Daarna zijn de verdere onderhandelingen met Jacob Schenk tot volle tevredenheid van alle partijen verlopen en zal Jacob Schenk per 17 augustus aanstaande aantreden als dirigent van De Lofzang.

Zijn eerste belangrijke opdracht zal zijn om in samenwerking met de muziekcommissie het grote jaarlijkse concert in de Johanneskerk te organiseren. Dit concert zal om reden van de repetitietijdspanne plaatsvinden in januari 2010. Nadere berichten hieromtrent volgen nog. Mannenkoor ,,Urker Zangers” feliciteert Jacob Schenk en De Lofzang Heerde. 

Bestuur en leden van De Lofzang hopen onder meer door het aantrekken van deze jonge dirigent dat er een toename komt van nieuwe jonge leden uit Heerde en wijde omgeving die het mannenkoor willen komen versterken. De wekelijkse repetities blijven plaatsvinden op de maandagavond van 19:45 tot 22:00 uur in de grote zaal van gebouw Welgelegen te Heerde. 

Foto en artikel overgenomen van de website: Lofzang Heerde

Iedere dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur repeteren de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk in Zalencentrum ‘Irene’ te Urk. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!