Nieuwe benoeming Jacob Schenk

Nieuwe benoeming als dirigent.
Op 26 maart 2008 benoemd bij het ‘Apeldoorns Christelijk Mannenkoor’.

De dirigent van de ,,Urker Zangers” is nu ook de nieuwe dirigent van het ‘Apeldoorns Christelijk Mannenkoor’. Tijdens de bijzondere ledenvergadering van dit mannenkoor, op 26 maart jl, is besloten om Jacob Schenk te benoemen als hun nieuwe dirigent. De muzikale leiding van het Chr. Ger. Kerkkoor ‘Cantate Deo’ (Urk) heeft hij overgedragen aan Rienk Bakker, die tevens tweede dirigent en begeleider is van de ,,Urker Zangers”.
 
Naast de mannenkoren ,,Urker Zangers” en het ‘Apeldoorns Christelijk Mannenkoor’, is Jacob Schenk als dirigent ook verbonden aan de gemengde koren ‘Reformatorisch Jeugdkoor Deum Fidentes’ uit Emmeloord, het ‘Christelijk Nationaal Koor’, en het ‘Bachkoor Flevoland’. Laatst genoemde koor werd op zijn initiatief in 2007 opgericht.