Kerstconcert in Ede

Kerstconcert in Ede. 
Samen met het gemengd koor “Cantilede”.

Ede, 23 december 2006. Samen met het gemengd koor “Cantilede” uit Ede verzorgen de ,,Urker Zangers” een concert in de Beatrixkerk aldaar. Aan belangstelling geen gebrek want al ruim voor de aanvang zit de kerk al vol. Het gemengd koor opent het concert met het zingen van ‘Tollite hostias’. Het luisteren naar dit lied is heel bijzonder daar een gedeelte van het koor achterin de kerk staat te zingen. Dit geeft een prachtig effect voor de toehoorders.

Na een blok van nog een viertal liederen is het de beurt aan de ,,Urker Zangers”. Zij zingen ‘Veni Jesu’, ‘Ik kniel aan Uwe kribbe neer’, ‘Eeuwen geleden’ en ‘Joy to the world’. Met veel overgave worden deze prachtige kerstliederen ten gehore gebracht. Na een kort intermezzo gaan de zangers verder met ‘Away in a manger’ in een bewerking van Klaas Jan Mulder, ‘Still, still, still’ (Dale Grotenhuis), ‘See amid the wintersnow'(Godfried v/d Horst), ‘Gloria in excelsis Deo’ in een Urker Zangers in Edebewerking van Jef Penders en ‘Go tell it on the mountain’. Hier blijkt weer overduidelijk dat de negrospirituals het koor bijzonder goed liggen. Het laatstgenoemde lied komt weer prachtig uit de verf. De Urkers sluiten af met het bekende ‘Amen’ in een bewerking van de dirigent Jacob Schenk. Na samenzang, een intermezzo met piano en panfluit, een aantal kerstliederen door “Cantilede” en nog een keer samenzang wordt het concert besloten met het gezamenlijk zingen van het ‘Ere zij God’. Het is deze avond een zingen geworden tot eer van Hem en van het Kind dat voor ons in de wereld kwam. Een waardige afsluiting van een mooi, gevarieerd concert.

P.S. Het koor “Cantilede” heeft het geweldige idee gehad om onder hun eigen leden een collecte te houden bestemd voor het werk van Klaas Hoekman, de Urker oncoloog bij het Amsterdamse VU-ziekenhuis. Op de foto de overhandiging van de cheque door Marie Timmerman-Gerssen, een geboren Urkse en zus van ons koorlid Lub Gerssen en schoonzus van koorlid Albert Metz, tegenwoordig woonachtig in Ede en lid van “Cantilde”, aan onze voorzitter Hessel van Urk, die de zorg op zich heeft genomen voor de bezorging van de cheque aan Klaas Hoekman. Hulde voor dit initiatief te Ede.

Wij staan klaar voor onze volgende uitdaging: een theaterconcert in ‘t Voorhuys te Emmeloord.