Concert in Wolvega

Concert in Wolvega.
Samen met het Christelijk Mannenkoor Steenwijk.

10 november 2006. Bij de Sint Franciscuskerk te Wolvega staan al ruim voor aanvang van het concert mensen voor de deur te wachten. Deze avond zullen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, samen met het Christelijk Mannenkoor Steenwijk o.l.v. Margje Dijkstra een concert verzorgen. Het wachten heeft de moeite geloond, want het luisterend publiek wordt deze avond niet teleurgesteld.

Het mannenkoor uit Steenwijk opent het concert met een vijftal geestelijke liederen, eindigend met het prachtige en goed gezongen ‘Lord, I’m coming home’ van Piet Soorsma. Ook de ,,Urker Zangers” beginnen met een aantal geestelijke liederen, afgesloten met ‘Près du fleuve étranger’ (psalm 137) van Charles Gounod. Dat het mannenkoor Steenwijk ook meer kan zingen dan het geestelijk lied alleen blijkt uit hun tweede optreden. Het ‘Jägerchor’ (K.M. von Weber), ‘Die Zauberflöte’ (W.A. Mozart), en de ‘Einzugsmarch’ (F. Spies) worden met verve gezongen, afgesloten met het vrolijke lied: ‘Der Hauptmann von Köpenick’.

Hierna is het weer de beurt aan de ,,Urker Zangers”. Zij zingen ‘The Holy City’ (S. Adams), ‘Angel Band’ (arr. J. Schenk), ‘Michael rows the boat’ (K.J. Mulder) en ‘The Gospel Train’ (arr. J. Schenk). Het handgeklap van het publiek bij het laatste lied getuigt ervan hoezeer ze bij het concert betrokken zijn. Aan het eind van de avond treden de beide mannenkoren nog gezamenlijk op met het magistraal gezongen ‘Blessed Assurance’ (arr. Frans Kocx).

Foto’s van David Luchtmeijer te Wolvega. 

Het is deze avond weer een goed georganiseerde (bedankt Menno) en muzikale avond geworden. 

Volgend optreden is een kerstconcert in Ede.