Concert in Wolvega

Concert in Wolvega.
Samen met het Christelijk Mannenkoor Steenwijk.

10 november 2006. Bij de Sint Franciscuskerk te Wolvega staan al ruim voor aanvang van het concert mensen voor de deur te wachten. Deze avond zullen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, samen met het Christelijk Mannenkoor Steenwijk o.l.v. Margje Dijkstra een concert verzorgen. Het wachten heeft de moeite geloond, want het luisterend publiek wordt deze avond niet teleurgesteld.

Het mannenkoor uit Steenwijk opent het concert met een vijftal geestelijke liederen, eindigend met het prachtige en goed gezongen ‘Lord, I’m coming home’ van Piet Soorsma. Ook de ,,Urker Zangers” beginnen met een aantal geestelijke liederen, afgesloten met ‘Près du fleuve étranger’ (psalm 137) van Charles Gounod. Dat het mannenkoor Steenwijk ook meer kan zingen dan het geestelijk lied alleen blijkt uit hun tweede optreden. Het ‘Jägerchor’ (K.M. von Weber), ‘Die Zauberflöte’ (W.A. Mozart), en de ‘Einzugsmarch’ (F. Spies) worden met verve