Nieuwe dubbel-cd “De Winden Gods” en “In The Chapel”

19,95

Categorie:

Met trots presenteert mannenkoor Urker Zangers u deze unieke dubbel-cd!

Onder andere uniek vanwege de voorkant van de hoes. Voor de CD ‘De Winden Gods’ hebben wij gekozen voor een schilderij van de beroemde schilder Nicholaas Riegen (ca. 1870). Voor de CD ‘In The Chapel’ heeft Corina ten Napel (familielid van een van de koorleden) een illustratie gemaakt van het kerkje op het voormalig eiland Schokland.

Deze dubbel-cd bevat twee verschillende opnames. De eerste cd is opgenomen in de Martinikerk te Bolsward en bevat nostalgische geestelijke liederen, waarvan een aantal in een nieuwe koorzetting gecomponeerd zijn door Jacob Schenk. Aan deze opname werkten Jaap Kramer als organist en Hendrik van Veen als pianist mee. De tweede cd is opgenomen in de Heron Road Studios in Zeewolde en bevat bekende en minderbekende Engelstalige Gospels en Spirituals. Aan deze opname werkten het Jan Willem van Delft-trio en André Bijleveld mee als combo met piano, contrabas, drums en Hammondorgel. Uiteraard worden er diverse solo’s vertolkt door verschillende koorleden en ook door dirigent Jacob Schenk.

De wijze waarop deze Cd’s zijn opgenomen is ook uniek te noemen. Voor zowel de opname in Bolsward als in de studio is gekozen voor een ‘directe’ wijze van opname waardoor galm en ruimtelijke akoestiek tot een minimum is beperkt.

Twee Cd’s met verschillend repertoire, professionele begeleiding en unieke arrangementen van onze eigen vaste dirigent. Wij hopen dan ook dat u net als ons geniet van deze unieke dubbel-cd!

Namens koor, bestuur en dirigent van de Urker Zangers