Weekje Oostende

Saamhorigheidsreis 2005.
Op 25 april begeven de ,,Urker Zangers” zich met een deel van hun familie op weg naar België. Na een voorspoedige reis komen ze ‘s middags aan in de badplaats Oostende. Na een goede maaltijd en de nodige nachtrust gaan ze de volgende morgen met elkaar onder leiding van een gids Oostende verkennen. In de plaatselijke grote kerk moet natuurlijk even worden uitgeprobeerd hoe het er zingt.

‘s Middags stapt het hele gezelschap in de bus om naar Ieper te gaan, één van de vroegere grootste lakencentra van België. De volgende dag wordt Brugge bezocht dat op de Urkers overkomt als was de stad één groot openluchtmuseum. Op donderdag wordt er gezellig “gemarkt” in Oostende en begeeft het gezelschap zich ‘s middags naar Damme waar volgens de legende Tijl Uilenspiegel geboren is. Het terras wordt uiteraard niet vergeten. Vrijdag is het al weer de laatste dag. Tijd om afscheid te nemen van België. Maar niet nadat er een bezoek is gebracht aan Gent, de stad met zijn vele historische gebouwen.

Na de lunch gaan ze naar Antwerpen om daar Bram Korf (ook een Urker Zanger) te ontmoeten. Bram is project manager bij Fabricom-GTI-Major Projects. Hij geeft leiding aan het assembleren van de Cold Box, oftewel de koelkast, een geweldig gevaarte van ongeveer 65 meter hoog dat gas afkoelt tot een temperatuur van -163 graden. Dit is een temperatuur waarbij gas vloeibaar wordt. Laat nu die geweldige koelkast van 2 uur tot half 3 in de sluis van Antwerpen liggen. De ,,Urker Zangers” zijn op dat tijdstip aanwezig om het geweldige gevaarte dat naar Noorwegen vertrekt, voorbij te zien glijden.

Na dit evenement gaat het echt huiswaarts. Onderweg wordt er nog genoten van een uitstekend afscheidsdiner. Om ongeveer 22 uur arriveren ze weer op de bult, terugziende op een zeer geslaagde reis. De onderlinge sfeer was de gehele week erg goed. Hierbij dienen ook zeker niet de gezellige avonden, georganiseerd door de activiteitencommissie, te worden vergeten. De commissie heeft haar taak heel goed volbracht. Alle hulde. 

Lees ook hoe we geld hebben verdiendAppels plukken voor deze reis.