Urker Zangers presenteren nieuw album

De Winden Gods

Dit album is opgenomen in de beroemde Martinikerk te Bolsward. Het prachtige Hinsz-orgel wordt bespeeld door de urker organist Jaap Kramer en Hendrik van Veen bespeelt de vleugel.


Op advies van o.a. de beroemde geluidstechnicus Ruud van Lieshout (1924), die nog steeds gepassioneerd is van zijn werk, is er gekozen voor een ‘directe’ wijze van opname waardoor galm en ruimte akoestiek tot een minimum is beperkt. Het repertoire bestaat uit nostalgische geestelijke liederen.

Het zijn allemaal liederen die in het hart van de Urkers zijn verankerd. Al vanaf de eerste dag dat het eiland Urk werd bewoond moesten de Urkers strijden tegen de elementen van de natuur. Zware stormen op de Zuiderzee teisterden regelmatig het eiland waar de bewoners voornamelijk afhankelijk waren van de visserij. Vele gevaren moesten worden getrotseerd wat prachtig en dramatisch in beeld is gebracht door de schilder Nicholaas Riegen. Middenin onstuimige weer probeert het vissersschip UK 2 de veilige haven te bereiken. De storm brult, de zee kolkt, de golven beuken onophoudelijk op het kleine scheepje in. De bemanning zet zich schrap en klampt zich vast aan en vind hoop in de woorden:

“Ruwe stormen mogen woeden, alles om mij heen zij nacht,
God, mijn God zal mij behoeden, God houdt over mij de wacht”.


Wij van het mannenkoor Urker Zangers hopen dat u aan dit album een unieke luisterervaring zal beleven waarbij bij sommige nummers de volumeregelaar best eens op windkracht 10 mag worden gezet.

Het album is voor iedereen vrij te beluisteren op Spotify en YouTube. Ook zal er bij voldoende belangstelling een cd en/of LP van uitgebracht worden.

Het Bestuur van Urker Zangers