Een cheque van 1.000 euro!

Dank aan het Stimuleringsfonds Ledenvereniging Oude & Nieuwe Land! 

Een mooie en daverende verrassing voor Mannenkoor ,,Urker Zangers”, tijdens de repetitie van dinsdag 22 oktober 2019 mochten de zangers uit handen van Nelly Oost, secretaris van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land, een cheque van 1.000 euro ontvangen. 

Het geld wordt gebruik voor de aanschaf van een serie (refurbished) iPads. ‘De iPads zijn ècht een uitkomst’, aldus voorzitter Gerard Roskam, die verder toelicht: ‘Geen gesleep meer met steeds zwaarder wordende muziekmappen, we hebben meer dan 600 titels in ons bezit, of het steeds weer selecteren van enkele nummers voor concerten; alle muziek is nu digitaal direct beschikbaar en voor een optreden wordt gemakkelijk de uitgekozen muziek in een concertlijst geplaatst.’ De proeffase met een aantal tablets die het koor in eigen beheer reeds had aangeschaft, was naar tevredenheid verlopen en met deze welkome bijdrage kunnen nu voor (bijna) alle leden “nieuwe tweedehandse” tablets worden aangeschaft. ‘Dankzij de bijdrage van het Stimuleringsfonds, konden we net dat laatste zetje doen en de laatste iPads aanschaffen voor de koorleden die nog in afwachting waren van een exemplaar’, vertelt bestuurslid Albert Metz. Omdat het koor ook in verzorgingshuizen optreedt, was het Stimuleringsfonds aangeschreven voor een donatie.

dav