Zingen in de Zomer 2018

Te gast bij ‘Zingen in de zomer’ 2018

De dirigent zelf beschrijft de sound van de Urker Zangers als “een flexibele klank, met veel ruimte voor de hogere stemmen, die mooi tot hun recht komen. Het koor is heel wendbaar, waardoor het een breed repertoire kan zingen”. 2018 is het gouden jaar voor de Urker Zangers. Al 50 jaar lang klinkt de frisse en hooggestemde klankkleur van dit mannenkoor. Dat maakte het koor uniek. Het koor schreef haar kleurrijke geschiedenis onder leiding van dirigenten Frits Bode, Roelof Elsinga en (de afgelopen 18 jaar) Jacob Schenk. Tot in Amerika, Duitsland, Denemarken en vorig jaar nog in Wales werd genoten van deze Urker mannenzang. Een opname van het lied ‘Vaste Rots’ werd de hit bij Nederland Zingt en in dit jubileumjaar werd ook weer een nieuwe (EO) televisieopname gemaakt.

De Urker Zangers zingen een omvangrijk en veelzijdig repertoire. Vooral de koralen en spirituals liggen goed in het gehoor. De flair en de heldere klank zijn de kenmerken van het koor. Het is ook een bakermat voor individuele kwaliteit. Er zijn steeds opnieuw bijzondere solisten. Ook dirigent Jacob Schenk zelf heeft een prachtige tenorstem. In dit jubileumjaar worden ze muzikaal begeleid door het trio van Jan Willem van Delft. Het plezier swingt ervan af. Dit drietal is altijd gepassioneerd op zoek naar een muzikaal avontuur. Dat komt binnen! Pianist Jan Willem van Delft, Mark Dekkers (bass) en Jeroen Vrolijk (drums) maken de feestelijke afsluiting van Zingen in de Zomer 2018 compleet. Alle kleuren van de regenboog (zie bijlage) komen samen. En aan het einde van die boog…
Het wordt een witte avond met een gouden rand … (Tekst: Zingen in de Zomer)

De slotavond: kleur bekennen, de witte avond met een gouden rand