Reis naar Wales – Dag 3

Na een uitstekende nachtrust stond vrijdagochtend, na een uitgebreid Engels ontbijt, een tripje naar het Welsh Museum of Culture op het programma. Het museum, gelegen in het lieflijke dorpje Saint Fagans, bood een prachtige inkijk in de geschiedenis van Wales en de reizigers genoten van de prachtige kasteeltuinen en herfstachtige taferelen.

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de prachtige Llandaf Cathedral waar de akoestiek getest werd door het zingen van enkele liederen. Tussen de middag werd er heerlijk geluncht bij het beroemde Italiaanse restaurant ‘Giovanni’s’, waar wereldsterren als Pavarotti en Tom Jones en vele, vele anderen ons als gasten al eens zijn voorgegaan.

Die avond stond tevens het eerste concert uit een reeks van drie op het programma; het Morlais Hall Ferndale concert in de Ferndale Memorial Hall samen met het Morlais Male Choir. Een warme ontvangst stond het koor te wachten en ze werden zelfs in het Nederlands toegesproken door dirigent John Asquith. De Welshmen zijn te omschrijven als zeer warm en gastvrij. Dit concert was een mooie opstarter, het was allemaal wat kleiner van opzet en bedoeld voor de lokale bevolking. Heerlijk werd er gezongen en dit alles met uitstekende begeleiding op de piano door Cor Ploeg, die met het koor was meegereisd als begeleider. Na afloop van het concert was er een gezellig samenzijn en stond er een buffet opgesteld met een keur aan lokale lekkernijen, verzorgd door het plaatselijke koor en aanhang. Ook na afloop werd er nog gezellig samen gezongen en muziek gemaakt, wat een echt Welsh gebruik is.