Nieuwe verzamel CD 45 jaar Urker Zangers

Beste koorzangliefhebbers,

Urk, september 2014. Graag presenteren wij u een nieuwe CD van mannenkoor ,,Urker Zangers”. Hoewel, niet helemaal nieuw. Het is een verzamel CD samengesteld uit de ruim 45 jarige muzikale historie van dit Urker mannenkoor, dat werd opgericht op 10 februari 1968. Ter opluistering van het 45 jarig jubileum in 2013, verscheen er eind 2012 een Psalmen CD. Mannenkoor ,,Urker Zangers“ heeft echter in al die jaren een grote verscheidenheid aan geluidsdragers mogen produceren, van Lp’s en cassettebandjes tot vele Cd’s en een enkele Dvd toe. Veel van deze producties zijn inmiddels uitverkocht. Maar er is nog wel vraag naar niet meer verkrijgbare opnamen. Vandaar het idee om in het verlengde van het jubileum nu in 2014 een verzamel CD uit te brengen, met daarop enkele hoogtepunten uit de laatste 15 jaren, de periode waarin het koor onder de enthousiaste leiding staat van dirigent Jacob Schenk.

Be still my soul

Wat wel nieuw is, is de live opname van het lied ‘Be still my soul’, gezongen tijdens een concert in de grote kerk van Dordrecht. Dit lied heeft een bijzondere betekenis voor onze koorleden. Als dit gezongen wordt, gaan onze gedachten vanzelf terug naar hen die ons ontvallen zijn. En dan word je al zingende toch even stil:

Wees gerust mijn ziel: als dierbaren weggenomen worden,
en alles is donker binnenin de sluier van tranen.
Dan zult u weten: Hij heeft u niet verlaten,
Maar komt u troosten in al uw zorgen en angsten.
Wees gerust mijn ziel, uw God zal u altijd terug betalen, op Zijn moment,
alles wat Hij wegneemt. 

Grote God wij loven U. Zingt u mee?

Namens bestuur en dirigent Jacob Schenk, veel luister plezier.

Voorzitter Gerard Roskam