Zangdienst te Oldeholtpade

Op zondag 6 april 2014 reisden wij af naar het dorpje Oldeholtpade, net achter Wolvega. Een plaats waar we vaker zijn geweest, al was het maar omdat onze oud koorleden Hidde en Menno de Koe hier vandaan komen, en ook nu had Menno de organisatie van deze avond op zich genomen, samen met zijn vrouw Meintje. Een pittoresk dorp waar de bekende Truus Simons is geboren, de streek waar Overijsel langzaam overgaat in Friesland. Na een warm welkom in het lokale café, dat op zondag wordt omgetoverd tot consistorie, begonnen de ,,Urker Zangers” zich in de kerk op te stellen. Een kleine kerk, waar de mannen de beperkt beschikbare ruimte compleet in hun bezit namen. Het werd een fijne dienst met veel koor- en samenzang.

Na een openingswoord, zetten de ,,Urker Zangers” het doel van het vocaal genoegen duidelijk neer met het lied: ‘Zing van Zijn trouw’, waarbij Willem de Vries soleerde. Samen met Psalm 25 en 89 werd zo het eerste muzikale intermezzo gevormd. Na een gesproken woord van Dominee Den Hollander over Stephanus, legde dirigent Jacob Schenk uit dat het onderwerp van verkondiging naadloos aansloot met het repertoire van het mannenkoor voor die avond. Onderwerp van verkondiging was Stephanus die moest lijden onder zijn eigen getuigenis. Het lied ‘Rots, waarop wij bouwen’ spreekt en bezingt het rotsvaste vertrouwen dat Stephanus had in zijn laatste uren. En die laatste uren mochten doorklinken in het lied ‘Ruwe stormen mogen woeden’. Na dit getuigenis mochten de zangers de naam van Jezus meegeven: ‘Take the name of Jesus with you’. Tot besluit van de fijne avond zong het mannenkoor een aantal bemoedigende gospels, als ‘I will praise Him’, gevolgd door koor- met solozang van Jonathan Mars in ‘He’s the lily of the valley’. Afsluiter en tevens in de geest van Stephanus zongen we ‘Dare to believe’! Durf te geloven, durf te geloven in de belofte van onze Heere God.