Onze bijdrage aan Zang op Hemelvaart 2012

Meewerken aan het 43ste Hemelvaartsdagconcert, editie 2012.
Variatie van ons repertoire tot uiting gebracht in drie liederen. 

Zie ook een verslag van de avond door Het Urkerland.

1. Een “oud en vertrouwd” lied op ons repertoire.
We brachten deze avond eerst Psalm 42 in de oorspronkelijke bewerking van Klaas Jan Mulder, zoals we deze ook willen gaan opnemen op onze aanstaande Psalmen-cd. Een lied dat al jarenlang op ons repertoire staat, echter zongen wij deze psalm altijd alleen in de krachtige zetting van het 5de couplet, waarbij de melodie door de 1ste tenoren wordt gezongen. Nu dus het gehele werk, met de 2 verschillende zettingen, waarbij in het eerste deel (couplet 1 en 4) de melodie door de baritons wordt vertolkt en tot slot (vers 5) de tenoren mogen uitpakken. Oud en vertrouwd en dus toch een beetje nieuw.

2. Een herontdekt pareltje uit onze rijk gevulde muziekkast.
Deze avond brachten we ook een lied dat op ons repertoire is