Bestuurslid Albert Metz Koninklijk onderscheiden

Albert Metz benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Mede voor zijn jarenlange inzet voor ons mannenkoor.

Hare Majesteit de Koningin heeft ter gelegenheid van Koninginnedag 2011 besloten negen personen uit de Urker gemeenschap te onderscheiden met een lintje. Tijdens de zogenaamde Algemene Gelegenheid tot verlening van Koninklijke onderscheidingen, op donderdag 29 april 2011, heeft burgemeester Jaap Kroon als vertegenwoordiger van Hare Majesteit Koningin Beatrix, deze negen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Zo ook aan ons koor- en bestuurslid (2e voorzitter) Albert Metz. Hij is sinds 1960 zeer actief op het gebied van kerkelijk leven, cultuur, buurtwerk en sport. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen. Voor zijn jarenlange (bestuurlijke) inzet wordt decorandus benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Albert Metz (66 jaar) is vanaf 1960 tot heden organist en begeleider van kerk-, rouw-, en trouwdiensten in de Gereformeerde Kerk, PKN te Urk. Ook valt hij in als organist bij kerkdiensten in verschillende dorpen in onder andere buurgemeente Noordoostpolder. Daarnaast was en is hij bestuurslid van mannenkoor ,,Urker Zangers”, maar ook actief voor Stichting Buurtwerk Urk (tevens penningmeester) en was hij tot 1990 bestuurslid van de Zwemclub Urk ´78.

Albert, namens mannenkoor ,,Urker Zangers”, bedankt voor al je inzet en van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheiding!