Urker Zangers sluiten ‘Urk in Wintersferen’ af

Concert ,,Urker Zangers” vormt slotakkoord ‘Urk in Wintersferen’.

Concert voor restauratie Urker Meere-orgel, koorlid Albert Metz begeleidde op dit orgel.
Op zaterdag 13 februari 2010 verzorgde mannenkoor ,,Urker Zangers” het slotconcert van het evenement ‘Urk in Wintersferen’ in de Bethelkerk van Urk. De orgelbegeleiding van ons koor en de samenzang werd verzorgd door koorlid Albert Metz, die dit jaar 50 jaar organist is van (deze) Gereformeerde Urker Kerk. Dit concert stond tevens in het teken van de restauratie van het Abraham Meere-orgel van deze kerk. Het orgel werd geplaatst in de Bethelkerk in 1910, en is in gebruik genomen in 1911. Er wordt hard toegewerkt om de restauratie in 2010 te kunnen starten, om het orgel in 2011 (100 jaar na dato dus) weer in gebruik te kunnen nemen. 

Roelof Tiede Oost verzorgde de opening namens de Commissie Restauratie Meere-orgel Bethelkerk, waarna de aanwezigen als openingslied het Urker volkslied zongen. De ,,Urker Zangers” vervolgden met het zingen van het ‘