Presentatie van de nieuwe cd ‘Voorwaarts . . .’

Nieuwe cd ‘Voorwaarts . . .’
Unieke Urker Uitgave. 

Urk, 16 mei 2009. Omstreeks Hemelvaartsdag 2009 verschijnt er een unieke cd op de markt waar drie Urker muzikale verenigingen zich presenteren. Christelijke Brassband ‘Valerius’ o.l.v. Egbert Scheffer, het Jong Gemengd Koor ‘Immanuël’ o.l.v. Harm Hoeve en Mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk hebben met elkaar samengewerkt aan dit project. De koren en de brassband zijn zowel gezamenlijk als zelfstandig te horen. Deze cd wordt dan ook financieel gezamenlijk gedragen en dus ook gelijkwaardig ingevuld. Medewerking is er tevens van Johan Bredewout, die veelvuldig achter de piano te horen is. De dirigenten Schenk en Hoeve hebben tevens wederzijdse orgelbegeleiding bij de koren de verzorgd.

De drie verenigingen zullen op 21 mei 2009 hun medewerking verlenen aan de 40ste editie van ‘Zang op Hemelvaart’ in de Urker Visafslag. Hun nieuwe cd zal daar dan voor het eerst gepresenteerd worden, en vanaf deze dag volop verkrijgbaar zijn. Het is de bedoeling dat ook er nog een afzonderlijk presentatieconcert, met alleen deze medewerkers aan deze cd, georganiseerd zal worden. Wanneer en waar dat zal zijn is nog niet bekend. Natuurlijk is deze nieuwe cd ook verkrijgbaar via onze online cd-shop

De eerste opnamedag was op 7 maart 2009, de tweede opnamedag op 21 maart 2009. Beide dagen in de Martinikerk te Bolsward, door Lex van Diepen in opdracht van uitgeverij Interclassic Music. Mannenkoor ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk zingt op deze cd:
Nr.  5. ‘Dare to believe’ (Avis Marguerite Burgeson Christiansen en Larry Leader). 
Nr.  8. ‘Werk, want de nacht zal komen’ (Dr. L. Mason / C. S. Adema van Scheltema / arr. J. Schenk). 
Nr. 11. ‘Heer ik hoor van rijke zegen’ (William Batchelder Bradbury). 
Nr. 13. ‘Eternal Father, strong to save’ (arr. J. de Haan voor brassband / J. Schenk voor koor). 
Nr. 15. ‘Les Martyrs’ (Scène Chorale van A. Quételart en Charles Gounod).

Voor meer nieuws betreffende het aanstaande presentatieconcert, volg onze website.