Lintje voor oud-dirigent Roelof Elsinga.

Roelof Elsinga benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Koninklijke onderscheiding voor onze oud-dirigent.

Woensdagmorgen 29 april 2009, waren Marja en Jaap Koffeman (erevoorzitter van de ,,Urker Zangers”) aanwezig bij de Koninklijke onderscheiding en decoratie van Roelof Elsinga in Ommen. Hij werd voor zijn vele muzikale activiteiten door Hare Majesteit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau! Elsinga was bijzonder trots en onder de indruk van het hele gebeuren deze dag. Mede namens Mannenkoor ,,Urker Zangers” feliciteerden Jaap en Marja hem en zijn vrouw en boden hen een mooi oranje boeket bloemen aan.

Roelof Elsinga uit Ommen is vijftig jaar kerkorganist. Hij is dirigent (geweest) van twee kinderkoren, gemengd koor Laus Deo, mannenkoor Vechtdal, mannenkoor IJsselmond. Van 1991 tot 2000 was hij de muzikaal leider van mannenkoor ,,Urker Zangers”. Ook is hij (mede)oprichter van muziekvereniging De Bazuin en de muziekvereniging voor verstandelijk gehandicapten De Bazieoband.

Langs deze weg willen wij Roelof Elsinga en zijn vrouw nogmaals hartelijk feliciteren.