Twee optredens op een dag

Twee optredens op zaterdag 18 oktober 2008.
Te gast in Utrecht en Kapelle.
Zaterdag 18 oktober 2008, traden de ,,Urker Zangers” tweemaal op. De eerste keer ’s middags op de Wegwijsbeurs in Utrecht, de tweede keer ’s avonds in Kapelle. De hele afgelopen week stond voorzitter Hessel van Urk, in samenwerking en afwisseling met enkele (bestuurs)leden, in onze stand op de Gezinsbeurs ‘Wegwijs’ in de Jaarbeurshallen te Utrecht, samen met Interclassic Music. Vele bezoekers wisten ons daar te vinden, en vele cd’s/dvd’s hebben we daar verkocht. Tot slot van onze deelname aan deze beurs, zongen de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, en met orgelbegeleiding van Peter Wildeman, op het speciale voor deze beurs ingerichte muziekpodium; ‘Psalm 75’,  ‘Rots waarop wij bouwen’, ‘Vaste Rots van mijn behoud’, ditmaal zonder Florian Poepjes, die door ziekte helaas verstek moest laten gaan, en ons nieuwe nummer ‘Werk, want de nacht zal komen’ als Nederlands repertoire, gevolgd door de gospels ‘March on’, ‘I’ll wish I had given Him more’ en tot slot ‘Soon and very soon’. 

Daarna snel de bus weer in om op tijd te komen voor een concert in de prachtige Hervormde kerk van het Zeeuwse Kapelle, een kerk die we inmiddels kennen. De ,,Urker Zangers” openden a capella deze avond achter in de kerk met het ‘Onze Vader’. Peter Wildeman begeleidde ons daarna achter het fraaie Bätz-Witte-orgel. In het eerste blok zongen we ‘Psalm 75’, ‘Werk, want de nacht zal komen’ en ‘Neem mijn leven laat het Heer’. 

Hierna was het de beurt aan een samengesteld Zeeuws Jeugdkoor o.l.v. Dieneke van Middelkoop, en op de piano begeleid door Jeannery de Bat. Na de collecte voor het goede doel “Zeeland voor veilige scholen in Colombia” zong het samengestelde jeugdkoor nogmaals.

Jacob Schenk zong met Wildeman achter de piano over de ‘Nella Fantasia’, waarna de ,,Urker Zangers” weer aan de beurt waren. Voor het eerst sinds vele jaren zongen we weer eens de prachtige harmonieën van Charles Gounod in ‘Les Martyrs’ (De Martelaren), bezongen we vervolgens de belevenissen van koning Olav Trygvasson in Edvard Greig’s ‘Landerkennung’, waarbij Pieter Ras weer op uitstekende wijze de prachtige solopartij voor zijn rekening nam. Daarna zongen we ‘I’ll wish I had given had given Him more’, wat weer mooi paste bij de gesproken woorden op deze avond over de apostel Matheus. Meintje de Koe en Heidi Kramer verzorgden voor het publiek de uitleg en toelichting op deze buitenlandse teksten. Inmiddels was een deel van de stroom in de kerk uitgevallen, waardoor ook het orgel niet meer bespeeld kon worden, maar dat was voor Peter Wildeman geen probleem, hij verwisselde de orgelbank voor de pianokruk, waarna de ,,Urker Zangers” tot slot nog een kleine toegift voor het in groten getale naar dit concert gekomen publiek zong; het bekende ‘Psalm 42’ en ‘Gouden harpen ruisen’