Concert te Sprang-Capelle

Concert te Sprang-Capelle. 

Chr. Gem. Zangvereniging “Hallelujah” viert met ,,Urker Zangers” haar 75 jarig jubileum.

Op zaterdag 15 september 2007 vierde de Christelijk Gemengde Zangvereniging “Hallelujah” haar 75 jarig jubileum. Middels een dubbelconcert met de ,,Urker Zangers” o.l.v. Jacob Schenk, vierden zij dit heugelijke feit in de prachtige Hervormde Kerk aan de Hoofdstraat, van de kerkelijke gemeente ‘s Grevelduin en Vrijhoeve-Capelle, ofwel te Sprang-Capelle (gemeente Waalwijk). Het werd een fijne avond, die ook zeer feestelijk begon. Het bestuur van “Hallelujah” verwelkomde ons namelijk met een uitgebreide Brabantse koffietafel, wat na de lange busreis door de ,,Urker Zangers” zeer werd gewaardeerd.

Het jubilerende gemende koor “Hallelujah” is opgericht 13 september 1932, en telt momenteel 33 leden. Het staat sinds 1997 onder leiding van de enthousiaste dirigent Rob Dommisse uit Oudheusden. Het koor verleent jaarlijkse medewerkingen aan Kerst- , Paas-, en Nieuwjaarszangdiensten. In dit jubileumjaar is er een cd opgenomen en uitgebracht waarvan het eerste exemplaar deze avond aan dirigent Dommisse werd overhandigd.

Hannes Minnaar begeleidde ons koor deze avond, zowel op orgel als piano. Helaas voor de laatste keer. Hannes richt zich nu helemaal op zijn studie aan het Amsterdams Conservatorium. We zijn Hannes veel dank verschuldigd voor zijn fabelachtige begeleiding van de laatste jaren. We wensen hem veel succes met het afronden van zijn muzikale studie, en eigenlijk weten we het wel zeker, dit is slechts een tijdelijk afscheid . . . .

Volgende optreden was op vrijdag 28 september in de Rehobothkerk te Urk met het Kántus Partiumi Koor.