Koninginnedag in Rotterdam

Oranjeconcert in Rotterdamse Laurenskerk.
De première van de mannenkoorbewerking van ‘Sanctus’ van Gounod.

We hebben met z’n allen genoten van het Oranjeconcert op Koninginnedag 2003 in de Laurenskerk te Rotterdam. Het concert was misschien iets aan de lange kant, omdat er zoveel medewerkers aan het programma deelnamen. Teveel om op te noemen, dus beperken wij ons kort op deze site tot het aandeel van de ,,Urker Zangers”. We verzorgden een bijzonder begin van dit concert; onzichtbaar voor de toeschouwers zongen wij het ‘Benedictus’, achter in het koor van de kerk. Hierna namen we pas plaats op onze gereserveerde koorplaatsen op het podium voor het publiek. Het klonk prachtig, de koorklank vulde de gehele kerk.

Een ander hoogtepunt deze avond was voor ons het ‘Sanctus’ (evenals het ‘Benedictus’ ook van Charles Gounod) in een mannenkoorbewerking van Jacob Schenk. Dit nummer voerden we hier in Rotterdam voor de eerste maal uit tijdens een concert. Een moeilijk nummer vooral door de opbouw in expressie en volume. De tenorsolo werd door ons nieuwe koorlid Hendrik Nentjes op sublieme wijze vertolkt. Hendrik die pas sinds enkele maanden lid is gaf hiermee zijn visite kaartje af, we hopen nog vaak van zijn mooie tenorstem te mogen genieten. Na het concert kregen onze cd-verkopers vele verzoeken voor dit nummer op cd. Maar die is er nog niet, maar nu al een goed idee voor de toekomst.

Aanstaande zaterdag, 10 mei 2003, staat er een concert te Tholen op het program. Daarna volgt al vrij snel de zomervakantie. Na de zomerstop wacht ons een drukke tweede helft van 2003 en het 35 jarige jubileum. Het eerstvolgende concert is dan op 27 augustus in de Grote Kerk te Deventer. Verder hebben we onder andere een jubileumconcert in oktober in de Bethelkerk te Urk gepland.