Nieuwsbrief oktober 2001

Succesvolle verkoop van de nieuwe cd “Als ik Hem maar kenne . . .”
Heruitgave van twee verschenen langspeelplaten met zeemansliedjes.

Na alle voorbereidingen voor ons presentatieconcert in september, was de maand oktober een minder heftige maand voor de ,,Urker Zangers”. Er volgde nog een tweede presentatieconcert in Emmeloord op zaterdag 3 november jl. in kerkgebouw Pro Rege. Ook dit was een zeer geslaagd concert, waarbij Cor Ploeg een waardige vervanger was voor onze begeleider Jaap Joh. Kramer, die wegens andere verplichtingen er niet bij kon zijn in Emmeloord. Onze nieuwe cd is inmiddels al weer 2 maanden uit en wordt goed verkocht. De ,,Urker Zangers” kijken dan ook tevreden terug op dit project. Ook via deze site is deze cd nog verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er opnames van de ,,Urker Zangers” opnieuw uitgekomen. Het betreft hier een heruitgave van twee verschenen langspeelplaten met zeemansliedjes die in de jaren 70 werden opgenomen door de firma Dureco. Er is veel belangstelling is voor ‘geremasterde’ opnames (oude elpees opnieuw op cd uitbrengen) en Dureco heeft besloten om ook deze oude opnames van mannenkoor ,,Urker Zangers” opnieuw op de markt te brengen. De arrangementen voor deze opname zijn van de hand van Jef Penders, die veel met Frits Bode, en in die periode dus met de ,,Urker Zangers” samenwerkte. De muzikale begeleiding is speels en verrassend. En de uitvoering demonstreert de veelzijdigheid van ons koor. Natuurlijk mogen wij ook onze eerste dirigent Frits Bode niet vergeten te noemen want zijn vakmanschap maakte dat deze bekende Hollandse zeemansliederen toch weer nieuw in de oren klinkt. Deze cd is verrassend laag geprijsd, en is dus een echte aanrader te noemen. Natuurlijk kunt u deze cd ook vinden op onze cd-pagina bestellen.

Gastenboek.
Mannenkoor ,,Urker Zangers” is en blijft een dynamisch koor. Nieuw op onze site is het gastenboek, en wij stellen het zeer op prijs als u daar een reactie achterlaat.