Nieuwsbrief juli 2001

Nieuwe cd opgenomen, de eerste o.l.v. dirigent Jacob Schenk. 
Mannenkoor geniet van de zomervakantie.

Zaterdag 16 juli 2001 is mannenkoor ,,Urker Zangers” in alle vroegte naar Harlingen vertrokken. Omstreeks negen uur konden in de Grote Kerk de opnames voor de nieuwe cd beginnen. Het werd een lange en vermoeiende dag. Het was over zessen toen de opnameleider van STH het teken gaf: “het staat erop mannen!” 19 nummers waren in een dag op de band gezet. En dat is een geen geringe prestatie. Inmiddels hebben wij de eerste resultaten van deze opname al kunnen beluisteren, en is de vormgeving van het booklet ook al aardig op gang gekomen. Want het is zomaar september, dan moet alles afgerond zijn. De titel van de cd wordt: ‘Als ik Hem maar kenne . . .’, en is te bestellen via onze webwinkel.

De voorbereidingen voor het presentatieconcert begonnen. Zeker is dat Jaap Joh. Kramer (orgel) en Johan Bredewout (vleugel) deze avond in de Bethelkerk van de partij zullen zijn. Het bestuur kijkt nog naar de mogelijkheden om ook het Strijkensemble van “Philharmonia Amsterdam” deze avond nog Urk te krijgen. Op deze cd zijn verschillende stijlen van de huidige mannenkoorzang zijn te herkennen. Het is tevens de presentatie van Jacob Schenk als nieuwe dirigent van mannenkoor ,,Urker Zangers”, waar hij in zijn eigen stijl erin slaagt om de specifieke ‘sound’ van het koor te laten horen.

De ,,Urker Zangers” genieten intussen van een welverdiende zomervakantie, en zullen pas in de eerste week van september weer met de repetities beginnen (in Zalencentrum Irene).